Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ.. ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Ο ΚΑΦΕΣ-ΦΡΑΠΕ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ!
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο καφές φραπές είναι Ελληνικής επινόησης και εφευρέθηκε το 1957 στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης από τον Ελληνα Δημήτρη Βακόνδιο ο οποίος προσπαθούσε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ και επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό χρησιμοποίησε σέϊκερ, όπου έβαλε τον καφέ, τη ζάχαρη και το νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ-φραπέ της ιστορίας!

Ο ΦΡΑΠΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Ο καφές φραπές λανσαρίστηκε και έγινε επιτυχία σε όλη την Ελλάδα όπου καταναλώνεται όλο το χρόνο, αλλά και στο εξωτερικό σε χώρες όπως την Ισπανία, τη Γερμανία, Ρουμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ταϋλάνδη, Μαλαισία, Τυνησία κ.α.. Από τη δεκαετία του ’90 είναι το υπ’ αριθμόν ένα ρόφημα και στην Κύπρο!

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΦΡΑΠΕ
Η λέξη φραπέ (Frappe) είναι Γαλλική και σημαίνει χτυπημένος ή ανακατεμένος. Ως ξένη λέξη κανονικά δεν κλίνεται (το φραπέ). Όμως, σε αντίθεση με τις περισσότερες Γαλλικές λέξεις που έχουν δανειστεί οι Ελληνες και παραμένουν άκλιτες, στην ονομαστική επικράτησε να αποκτά κατάληξη και να κλίνεται (ο φραπές, του φραπέ, οι φραπέδες κ.λ.π.).

ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ-ΦΡΑΠΕ
Τα βασικά συστατικά του φραπέ είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη (κατά προτίμηση) και κρύο νερό. Σε ένα ψηλό ποτήρι ή σε σέικερ ρίξτε την επιθυμητή ποσότητα του αγαπημένου σας στιγμιαίου καφέ. Αν τον προτιμάτε με ζάχαρη την προσθέτετε μαζί με τον καφέ. H ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκό τον προτιμάτε. Προσθέστε νερό σε ύψος ενός εκατοστού περίπου από τον πάτο του ποτηριού ή του σέϊκερ και χτυπήστε. Αν χρησιμοποιήσετε σέϊκερ κουνήστε πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσετε ποτήρι, χτυπήστε με την ηλεκτρικό αναδευτήρα (κοινώς φραπιέρα), μέχρι να σχηματιστεί σταθερός αφρός. Στη συνέχεια προσθέστε κρύο νερό ή αν τον θέλετε πολύ κρύο. μπορείτε να προσθέσετε παγάκια. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να προσθέσετε γάλα ή φυτικό γάλα. Σερβίρετε με καλαμάκι, κατά προτίμηση σπαστό.

ΚΑΦΕΣ – ΦΡΑΠΕ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΣ.
Ο καφές – φραπέ με Γανόδερμα φτιάχνεται όπως και ο κοινός καφές – φραπέ, όπως περιγράφουμε στην προηγούμενη παράγραφο, αλλά αντί για έναν κοινό καφέ, χρησιμοποιούμε τον μαύρο καφέ με Γανόδερμα της Dxn. Αυτός ο καφές είναι εμπλουτισμένος με εκχύλισμα σπόρων του φυτού Ganoderma Lucidum, το οποίο περιέχει πολλά βιοενεργά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία. Αυτός ο καφές – φραπέ έχει εξαιρετική γεύση, αυθεντικό άρωμα και πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Δεν περιέχει ζάχαρη. Αν τον προτιμάτε γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη ή ακατέργαστη ζάχαρη ή στέβια ή πετιμέζι ή χαρουπόμελο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γάλα ή φυτικό γάλα.

Μαύρος καφές με Γανόδερμα | Συσκευασία 20 φακελάκια Χ 4,5 gr
Μαύρος καφές με Γανόδερμα | Συσκευασία χύμα 400 gr

Αυτός ο καφές – φραπέ με Γανόδερμα, είναι μια γιορτή σε ένα ποτήρι, για τους εραστές του εκλεκτού μαύρου καφέ!

Shares