ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΟΤΑΝΟ

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ → ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΟΤΑΝΟ

Το Γανόδερμα είναι ένα πολύτιμο φαρμακευτικό φυτό, και ένα ισχυρό προσαρμογόνο! Σύμφωνα με την Κινέζικη παραδοσιακή ιατρική, το Γανόδερμα έχει πολλαπλές εξυγιαντικές ιδιότητες, αφού περιέχει πολλά βιοενεργά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία, ενώ παράλληλα έχει ισχυρή αλκαλική δράση, δίκαια δε κατατάσσεται στη κορυφή της Κινεζικής Βοτανικής Βιβλιογραφίας.
Το “Shinnoh Honsohkyo” είναι το αρχαιότερο Κινέζικο ιατρικό κείμενο που γράφτηκε πριν 2000 χρόνια, κατατάσσοντας το Ganoderma Lucidum ή Lingzhi ή Reishi, στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα φυτά του Πλανήτη! Σήμερα τα γραφόμενά του επαληθεύονται και επιστημονικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ολες οι πληροφορίες αυτού του άρθρου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την ιατρική γνωμάτευση ή  θεραπεία.  Αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, σας προτρέπουμε ιδιαιτέρως να απευθυνθείτε στον ιατρό σας ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Γνωστό εδώ και 2000 χρόνια ως το «Βότανο των Θεών» (Shennong Materia Medica), καταναλώνονταν μόνο από Βασιλείς. Είναι εξαιρετικά σπάνιο!
Κλινικά επιβεβαιωμένη η βοήθειά του σε χρόνια βρογχίτιδα, υπερλιπιδαιμία, υπερένταση, πρόληψη διαβήτη, υπέρταση, ηπατίτιδα (ιάσιμες μορφές), αλλεργίες, φλεγμονές, δηλητηριάσεις, νευρωτικό σύνδρομο, σκλήρυνση κατά πλάκας, σκληροδερμία. (Lingzhi: From Mystery to Science – Zhibin Lin M.D. Professor Pharmacology Peking University – “Από το μυστήριο στην Επιστήμη» Zhibin Lin M.D. Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου).

ΆΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ
Ganoderma Lucidum, Reishi Musroom, Omanitus, Lingzhi.
Η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση από το Ελληνικό γάνος (γάνο = λαμπερό) και τη λέξη derma δηλαδή Γανόδερμα = λαμπερό δέρμα, υποδηλώνοντας έτσι μία από τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι GANODERMA-LUCIDUM.png

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ
Η αποτελεσματικότητά του οφείλεται στη συσχέτιση οργανικού Γερμανίου και πολυσακχαριτών.
Επιπλέον περιέχει αδενοσίνη, τερπενοειδή και τριτερπένια (γανοδερικά οξέα), ουσίες με φαρμακολογική δράση. Σύμφωνα με έρευνα του Dr. Kazuhiko Asai το Γανόδερμα περιέχει 800-2000 p.p.m. οργανικό Γερμάνιο. Η περιεκτικότητα αυτή είναι 4-6 φορές μεγαλύτερη από του Ginseng!
Το οργανικό Γερμάνιο (Ge) αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που απορροφάται από το αίμα μέχρι και 1,5 φορές. Βοηθά το μεταβολισμό και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση.
Οι πολυσακχαρίτες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και εξουδετερώνουν τους ιούς. Ιαπωνικές φαρμακοβιομηχανίες τους έχουν εξευγενίσει σε ιατρική ποσότητα και έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας για ιατρική χρήση. H αδενοσίνη συμβάλλει στον καθαρισμό του αίματος, στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων και στη βελτίωση των λειτουργιών του κυκλοφορικού συστήματος. Ρυθμίζει το pH του αίματος.
Τα τερπενοειδή ενισχύουν το πεπτικό και κτίζουν τα αντιγόνα που μας προστατεύουν από τις αλλεργίες. Μειώνουν τη χοληστερίνη και ενεργοποιούν τον πυρήνα των κυττάρων.
Τα τριτερπένια (γανοδερικά οξέα) αναζωογονούν τους ιστούς, ομορφαίνουν το δέρμα και συμβάλλουν στη διατήρηση τη νεανικής εμφάνισης. Το Γανόδερμα σας βοηθά να φτιάξετε ένα όμορφο και σφριγηλό σώμα.

Η ΠΙΚΡΗ ΤΟΥ ΓΕΥΣΗ
Η πικρή του γεύση μελετάται έντονα από Ιαπωνικούς Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς φορείς. Ορισμένα φυτά μπορεί να περιέχουν Γερμάνιο ή πολυσακχαρίτες ή και τα δύο, αλλά το Γανόδερμα είναι πολύ πιο δραστικό. Ο συνδυασμός των στοιχείων είναι διαφορετικός από άλλων φυτών και όλα τα συστατικά, πρέπει να διαφυλαχθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Λόγω της σπανιότητάς του και έχοντας επίγνωση της σημασίας του Ganoderma Lucidum, μετά το “Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες άρχισαν να ερευνούν τις προοπτικές για την καλλιέργεια και την παραγωγή φαρμακευτικών μανιταριών με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών.
Στην Ιαπωνία το 1937 η καθηγήτρια της Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, Takeo Hayami, προσπάθησε, ανεπιτυχώς όμως, την καλλιέργεια Reishi.
Το 1970 ένας τεχνικός του Ινστιτούτου Επιστημονικής Ερευνας Τροφίμων (Foodstuff Scientific Research Institute) του Πανεπιστημίου του Κιότο, ο Mr. Yukio Naoi, χρησιμοποίησε τη «Μέθοδο Καλλιέργειας Διαχωρισμού Σπορίων» για την επιτυχή καλλιέργεια του φυτού Γανόδερμα. Αυτή η μέθοδος εισήχθη και στην Κίνα το 1975. Εφ’όσον οι κλιματικές και οι εδαφικές συνθήκες εκεί είναι ιδανικές, αυτή η τεχνική έγινε ευρέως αποδεκτή.
Στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και στις αρχές του ενενήντα οι έρευνες τόσο για την ποιοτική παραγωγή Ganoderma Lucidum, όσο και για τις φαρμακολογικές του ιδιότητες, συνεχίστηκαν σε έντονους ρυθμούς με αποτέλεσμα να γίνει ευρύτερα γνωστό σε Παγκόσμιο επίπεδο!

ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Το άγριο Γανόδερμα είναι πολύ σπάνιο για να το βρει κανείς αλλά και πολύ δύσκολο στη συλλογή του. Αν κατά τύχη το βρει κάποιος, ποτέ δεν είναι δραστικό, εξ αιτίας της ωρίμανσής του. Γίνεται σκληρό όπως το δέρμα, ίσως να είναι και τοξικό. Εφόσον συλλέγεται τυχαία, ο ποιοτικός έλεγχος είναι αδύνατος.
Ο Dr. Li Shi Zhen από τη Δυναστεία των Μινγκ χαρακτηρίζει το Γανόδερμα “ανώτερο φυτό“, και το κατατάσσει σε έξι κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα του: μαύρο, μωβ, μπλε, λευκό, κίτρινο και κόκκινο. Από αυτές η κόκκινη ποικιλία είναι η κορυφαία.

Ο Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΩΡΙΜΟΥ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΚΗΛΙΟΥ
Ο συνδυασμός του ώριμου Γανοδέρματος και του μυκήλιου Γανοδέρματος, δημιουργεί ένα ισχυρό όπλο για την υποστήριξη του οργανισμού και μία ασπίδα προστασίας που τον θωρακίζει και τον προστατεύει από τις απειλές που δέχεται καθημερινά. Το ώριμο Γανόδερμα αποτοξινώνει τον οργανισμό συμβάλλοντας στον καθαρισμό των αρτηριών και την απόφραξη της κυκλοφορίας, ενώ το Γανόδερμο από μυκήλιο, ενισχύει το ανοσοποιητικό, οξυγονώνει το σώμα, εξισορροπεί και ομαλοποιεί όλες τις λειτουργίες του.

DXN → ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ GANODERMA LUCIDUM
Η εταιρεία DXN είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Ganoderma Lucidum στον κόσμο. Το καλλιεργεί στη φάρμα της στη Μαλαισία και ασκεί το έλεγχο των προϊόντων από την παραγωγή μέχρι την διάθεσή τους στους καταναλωτές. Διατηρεί όλες τις υποδομές και τους πόρους να προμηθεύει τους καταναλωτές με αγνό Γανόδερμα και ανταγωνιστικά προϊόντα Γανοδέρματος υψηλής ποιότητας.

Η DXN ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΦΑΡΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ DXN
Η DXN έχοντας το αρχηγείο της, τη φάρμα της και το φαρμακευτικό της εργοστάσιο στη Μαλαισία, χρησιμοποιεί μεθόδους καλλιέργειας με βάση την τοπική τεχνογνωσία. Εχει μια ομάδα ειδικών οι οποίοι παρακολουθούν την όλη διαδικασία ανάπτυξης, την καλλιέργεια, την παραγωγή, την επεξεργασία και τη συσκευασία, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 
Η DXN ιδρύθηκε το 1993 από τον Dato’ Dr. Lim Siow Jin απόφοιτο του διάσημου Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας. Εχει έδρα τη Μαλαισία με δική της Φάρμα Καλλιέργειας Γανοδέρματος, που καταλαμβάνει έκταση 700+ στρεμμάτων καθώς και φαρμακευτικό εργοστάσιο 34.000 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής. Εχει πιστοποιηθεί με MSISO 14001 και ως οργανική φάρμα με το πρότυπο MS 1529:2001. Είναι επίσης η πρώτη εταιρεία Lingzhi που έλαβε πιστοποιητικό GMP (Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική), ISO 9002 και ISO 14001. To 1999 έλαβε πιστοποιητικό TGA (Therapeutic Goods Administration) από το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας. Η πιστοποίηση ISO 14001 είναι μια επιβράβευση για την DXN και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας που εφαρμόζει, για την παραγωγή οργανικών προϊόντων σε όλα τα στάδια.
Τον Ιούλιο του 2006 το εργαστήριο της DXN έλαβε MSISO/IEC 17025 “Πιστοποιητικό Διαπίστευσης” για την τεχνική του ικανότητα και επάρκεια, την εφαρμογή και τη λειτουργία ενός ποιοτικού συστήματος διαχείρισής του.
Η λειτουργία της DXN στηρίζεται στις αξίες της ποιότητας, της επιχειρηματικής ηθικής και της πραγματικής υγείας. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη σε αυτές τις αξίες σε όλες τις πτυχές του επιχειρηματικού της μοντέλου: από την καλλιέργεια και την επεξεργασία μέχρι την προώθηση και διανομή των προϊόντων της στον καταναλωτή!

DXN ΑΥΣΤΗΡΑ STANDARDS ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Η DXN έχει καθιερώσει αυστηρά Standards για τον έλεγχο του Γανοδέρματος και την εξασφάλιση άριστης ποιότητας, όπως η διατήρηση των ενεργών στοιχείων της πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια της παραγωγής, διατηρώντας τα πλούσια βιοενεργά στοιχεία που έχει το Γανόδερμα στη φυσική του μορφή!
Για το λόγο αυτό η Διεθνής Εδρα της DXN έχει αναπτύξει αποκλειστικές προηγμένες τεχνικές καλλιέργειας, για να παράγει στα αγροκτήματά της Γανόδερμα ύψιστης ποιότητας: Κατάλληλο κλίμα: Ζεστό και υγρό περιβάλλον με θερμοκρασίες 26-27º C. Καθαρό νερό με pH μεταξύ 7,0 με 7,9. Φρέσκος αέρας: Οι φυτείες της βρίσκονται μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Οργανική καλλιέργεια: Χρησιμοποιούνται 100% φυσικά υλικά όπως άχυρο, ρύζι, φλοιός δέντρων (κυρίως δαμασκηνιάς), και άλλα οργανικά υλικά. Μέθοδος καλλιέργειας ιστών: Αναπαραγωγή μυκήτων. Υιοθέτηση κρύας θεραπείας: Mε συνολικό ποσοστό συγκέντρωσης 20:1. Μέθοδος Suspension Arrangement: Για να αποφευχθεί η εισβολή ανεπιθύμητων συστατικών στο Γανόδερμα.
Το Γανόδερμα όπως και όλα τα προϊόντα της DXN δεν περιέχουν τεχνητά στοιχεία, ούτε συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες. Η διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στη διατήρηση της φυσικής και βιολογικής ποιότητας των προϊόντων με Γανόδερμα!

ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΗΣ DXN

REISHI GANO (RG) 90 ΗΜΕΡΩΝ
To Reishi Gano (RG) παρασκευάζεται  από μανιτάρι Ganoderma Lucidum (Reishi). Περιέχει μία ευρεία  ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως πολυσακχαρίτες, αδενοσίνη, τερπενοειδή, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Για την ετοιμασία του η DXN συλλέγει Γανόδερμα από κόκκινα μανιτάρια 90 ημερών.

GANOCELIUM (GL) ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΜΥΚΗΛΙΟ 14 ΗΜΕΡΩΝ
Η περιεκτικότητα του Ganocelium (GL) σε πολυσακχαρίτες και οργανικό Γερμάνιο είναι 4 φορές περισσότερη από αυτήν του Reishi Gano.
To Ganocelium (GL) περιέχει Ganoderma Lucidum και διαφέρει από το Reishi Gano (RG), καθώς συλλέγεται από μυκήλιο 14 ημερών. Το μυκήλιο είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες, το αμινοξύ αδενοσίνη, οργανικό Γερμάνιο (Ge), τριπεπτίνες, πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων, καθώς και σε απαραίτητα λιπαρά οξέα.

LINGZHI BLACK COFFEE Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΗΣ DXN
Ο μοναδικός συνδυασμός του Lingzhi Black Coffee 2 in 1 της DXN περιέχει εξαιρετικής ποιότητας στιγμιαίο καφέ και εκχύλισμα από ΓανόδερμαΔεν περιέχει ζάχαρη. Το προϊόν αυτής της σύζευξης εκλεκτού μαύρου καφέ με Γανόδερμα που καλλιεργεί και παράγει η DXN στην ιδιόκτητη φάρμα της στη Μαλαισία, είναι υψηλής ποιότητας και έχει μοναδικές εξυγειαντικές ιδιότητες. Το Γανόδερμα έχοντας ισχυρή αλκαλική δράση αντισταθμίζει την οξύτητα του καφέ, παρέχοντας ταυτόχρονα στον οργανισμό ένα πλήθος από θρεπτικά στοιχεία. Αυτός ο καφές είναι πραγματικά μια γιορτή σε μια κούπα, για τους εραστές του εκλεκτού μαύρου καφέ.

Μαύρος καφές με Γανόδερμα DXN

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ, ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, KAI ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ GANODERMA LUCIDUM

Οι πληροφορίες για το φυτό Γανόδερμα που αναφέρονται σε αυτή την περιγραφή αποκτήθηκαν κυρίως από κλασικά βιβλία βοτάνων και είναι βασισμένες στη μακροχρόνια χρήση του στις παραδοσιακές βοτανικές κουλτούρες διαφόρων λαών ανά τον κόσμο. Στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων PudMed . gov στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση ακολουθώντας τον σύνδεσμο παρακάτω, υπάρχουν δημοσιευμένες περισσότερες από 2000 επιστημονικές δημοσιεύσεις για το Γανόδερμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ PudMed . gov
Επιστημονικές δημοσιεύσεις για το Ganoderma Lucidum, είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική βάση Pud Med . gov της Αμερικανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής | Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας | ΝΙΗ. Μπορείτε να μεταβείτε στην ηλεκτρονική βάση κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο → National Library of Medicine. Η ονομασία κλειδί που χρησιμοποιήθηκε για την αναζήτηση ήταν Ganoderma Lucidum. Εναλλακτικά μπορείτε να προβείτε σε αναζήτηση χρησιμοποιώντας και άλλες λέξεις κλειδιά της ονομασίας του φυτού, όπως Reishi, Lingzhi, Omanitus κ.α..

Προϊόντα με Γανόδερμα

Shares