MORINDA-CITRIFOLIA-TO-PAFSIPONO-FYTO-EIKONA-ARTHROU

ΝΟΝΙ → ΤΟ “ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ” ΔΕΝΤΡΟ

Η Morinda Citrifolia ή κοινώς Νόνι, είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο που αναπτύσσεται σε ανοικτές παράκτιες περιοχές στο επίπεδο της θάλασσας. Όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα. Ο καρπός του είναι ο πιο πλούσιος σε διατροφικά στοιχεία.
Η Morinda Citrifolia χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή βοτανική κουλτούρα της Πολυνησίας από τους κατοίκους της, για περισσότερα από 2000 χρόνια.
Αυτό το πολύτιμο φυτό ο Dr. Neil Solomon M.D., Ph.D. της ιατρικής σχολής John Hopkins και του Πανεπιστημίου του Maryland, το χαρακτηρίζει ως “Φαρμακευτικό”, με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία..

ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΡΟΞΕΡΟΝΙΝΗ

Ο χυμός Νόνι περιέχει περισσότερη Προξερονίνη από κάθε άλλο τρόφιμο. Στον ανθρώπινο οργανισμό σε συνδυασμό με το ένζυμο της Προξερονάσης δημιουργούν την Ξερονίνη, ένα ισχυρό αλκαλοειδές που δρα σε κυτταρικό επίπεδο και συμβάλλει στην ανάπλαση υγιών κυττάρων.
Πολλές σημαντικές ενώσεις του σώματος είναι πρωτεΐνες: ένζυμα, ορμόνες, αντισώματα
• Η Ξερονίνη συμβάλλει στη διατήρηση της δομής των πρωτεϊνών
• Είναι παρούσα σε πολλές φυσικές ουσίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο χυμός Nόνι θεωρείται ο καλύτερος “φίλος” της γυναίκας, αφού εκτός των άλλων βοηθά στη ρύθμιση της περιόδου, καταπολεμά τις κράμπες της περιόδου, είναι ευεργετικό κατά της υπερβολικής εμμηνόροιας, πολύτιμο στην απουσία περιόδου (αποκατάσταση), καθώς και σε άλλα γυναικολογικά προβλήματα όπως, κολπικές εκκρίσεις, υπογονιμότητα κ.α..
Ο χυμός Νόνι κατεβάζει την πίεση, αυξάνει την ενεργητικότητα του οργανισμού και έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.

noni-juice-morinda-citrifolia-se-potiri

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ολες οι πληροφορίες αυτού του άρθρου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την ιατρική γνωμάτευση ή  θεραπεία.  Αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, σας προτρέπουμε ιδιαιτέρως να απευθυνθείτε στον ιατρό σας ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

MORINDA CITRIFOLIA ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Morinda Citrifolia κοινώς Νόνι, είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο που αναπτύσσεται σε ανοικτές παράκτιες περιοχές στο επίπεδο της θάλασσας. Όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα. Ο καρπός του είναι ο πιο πλούσιος σε διατροφικά στοιχεία.
Στην εικόνα η Morinda Citrifolia (δέντρο με καρπούς).

Morinda-Citrifolia-Noni

Ο DR. NEIL SOLOMON ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ MARYLAND ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΝΙ “ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ” ΦΥΤΟ
Στην πραγματικότητα ο χυμός Νόνι έχει πάνω από 100 βασικούς και δευτερεύοντες τομείς εφαρμογής. Σύμφωνα με τις έρευνες του Dr. Neil Solomon M.D. Ph.D., της Ιατρικής Σχολής John Hopkins και του Πανεπιστημίου Maryland, ο χυμός Νόνι μπορεί να εκτιμηθεί ως “φαρμακευτικό” φυτό, χάρη στις ακόλουθες επιδράσεις του στην υγεία:
• Κατεβάζει την υψηλή πίεση του αίματος
• Αυξάνει την ενεργητικότητα του οργανισμού
• Εχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα. Με τη βοήθεια των ορμονών μελατονίνης και σεροτονίνης επιδρά στην επανάκτηση του ύπνου, της θερμοκρασίας και της διάθεσης.
• Επιδρά ως αντισταθμηστικό και σταματάει τις φλεγμονές
• Απαλύνει τον πόνο
• Εχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, που μειώνουν τις διαταραχές του χωνευτικού και καρδιαγγειακού συστήματος.
▪ Ο χυμός Νόνι επιδρά θετικά σε ανθρώπους με δυσκολία στην όραση που προέρχεται από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.
▪ Εχει ευεργετική επίδραση σε ασθένειες του νευρικού συστήματος όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον.
• Παρεμποδίζει στο αρχικό στάδιο την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

noni-morinda citrifolia-dr-neil-solomon

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Περισσότερες από 200 φυτοχημικές ενώσεις έχουν απομονωθεί. Ανθρακινόνες και οι γλυκοζίνες τους. Λιπαρά οξέα και τα παράγωγά τους. Ιριδοειδή και οι γλυκοσίδες τους. Φλαβονοειδή, λιγνάνες και νεολιγνάνες. Φαινυλοπροπανοειδή. Σακχαρίτες, Τριτερπενοειδή και Προξερονίνη.

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΚΑΛΙΟ
Το Νάτριο και το Kάλιο είναι απαραίτητα για τη ζωή και την καλή υγεία. Εχουν συμπληρωματικούς ρόλους και η ισορροπία μεταξύ των δύο στοιχείων είναι κρίσιμη! Συνήθως όμως τρώμε περισσότερο Νάτριο (αλάτι). Αντί να τρώμε 1 Νάτριο (Na) προς 5 Κάλιο (K), τρώμε 2 Νάτριο προς 1 Κάλιο. Τρώμε δέκα φορές περισσότερο Νάτριο από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε!
Το Νάτριο (Na) = χλωριούχο Νάτριο = Επιτραπέζιο αλάτι, συνδέεται με την υψηλή πίεση στο αίμα και άλλα προβλήματα του καρδιαγγειακού όπως, καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια. Συνδέεται επίσης με τη νεφρική ανεπάρκεια και το οίδημα. Το Κάλιο από την άλλη συνδέεται με την χαμηλή πίεση του αίματος. Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε κάλιο (χυμός Νόνι) εξουδετερώνουμε τις αρνητικές επιδράσεις του αλατιού και καταπολεμάμε την υπέρταση!

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ο χυμός Νόνι συμβάλει προληπτικά κατά του καρκίνου εξισορροπόντας το Ph στο σώμα, και καθιστώντας κατ’αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον για τον καρκίνο μη ευνοϊκό για την ανάπτυξή του. Λόγω της κατευναστικής του επίσης επίδρασης μειώνει το στρες σε ασθενείς με καρκίνο.

noni-juice-dxn

ΝΟΝΙ → Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ “ΦΙΛΟΣ” ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
• Βοηθά στη ρύθμιση της περιόδου
• Καταπολεμά τις κράμπες της περιόδου
• Ευεργετικό κατά της υπερβολικής εμμηνόροιας
• Πολύτιμο στην απουσία περιόδου (αποκατάσταση)
• Αλλα γυναικολογικά προβλήματα όπως, κολπικές εκκρίσεις, υπογονιμότητα κ.λ.π..

ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
• Πόνοι εγκυμοσύνης
• Αιμορραγία
• Βοηθά στην υποστροφή της μήτρας
• Αιμορραγία μετά τον τοκετό

Η ΞΕΡΟΝΙΝΗ
Το Νόνι περιέχει έως και 40 φορές περισσότερη Προξερονίνη από κάθε άλλη τροφή. Οι ιδιότητες της Ξερονίνης:
• Πολλές σημαντικές ενώσεις του σώματος είναι πρωτεΐνες: ένζυμα, ορμόνες, αντισώματα
• Η Ξερονίνη συμβάλλει στη διατήρηση της δομής των πρωτεϊνών
• Είναι παρούσα σε πολλές φυσικές ουσίες.

Η Miranda Kerr (το μοντέλο της Victoria’s Secret)

ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΕΡ: ΠΙΝΩ ΧΥΜΟ ΝΟΝΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ
Η Μιράντα Κερ το διάσημo μοντέλο της Victoria’s Secret, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ένα από τα μυστικά της ομορφιάς της είναι και ο χυμός Νόνι. Πίνω χυμό Νόνι από μικρή είχε πει, εκθειάζοντας τις πολύτιμες ιδιότητες αυτού φυτού.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΝΙ

• Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών
• Συμβάλλει στην ταχύτητα ανάρρωσης
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Διεγείρει την παραγωγή Τ-κυττάρων που έχουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση ασθενειών
• Αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλά είδη βακτηρίων
• Εχει εξαιρετικές παυσίπονες ιδιότητες
• Εχει αντικαρκινικές ιδιότητες

DR. DAVID SCHECHTER : Ο ΧΥΜΟΣ ΝΟΝΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ

Ο Dr. David Schechter, Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεραπείας με Φυσικές Ουσίες, στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας επισημαίνει: «ως κλινικός θεραπευτής έχω παρατηρήσει πως ο χυμός Νόνι παρέχει σημαντική, ακόμα και πολύπλευρη θεραπευτική επίδραση στην πρόληψη και στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας»

Dr-David-Schechter

ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΔΕΝΤΡΟ
Ο Dr. David Schechter χρησιµοποιεί τον χυµό Νόνι εναντίον ασθενειών µε επιτυχία και σιγουριά γράφει ο Dr. Neil Solomon
Πραγµατικά, το φυτό Νόνι συνηθίζουν να το ονοµάζουν Παυσίπονο Δέντρο ή Δέντρο
Πονοκεφάλου
. Ο ∆ρ. Σέχτερ θεράπευε µε τη βοήθεια του χυµού Νόνι πολλούς ασθενείς, που
είχαν χρόνιους πόνους για διαφορετικούς λόγους.
Όταν µου έδωσε τη συνέντευξη, µου είπε για πολλές ξεχωριστές έρευνες σχετικά µε ανθρώπους σε όλες τις Η.Π.Α., που µε επιτυχία χρησιµοποιούσαν το χυµό Νόνι για την απάλειψη ανυπόφορων πόνων. Το γεγονός αυτό προκαλεί µία ερώτηση: Απαλύνει ο χυµός Νόνι τον πόνο χωρίς τοξικά και χωρίς να δηµιουργεί συνήθεια µε αρνητικές επιδράσεις;
Το 1990 οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η «η χρήση του εκχυλίσµατος του χυµού Νόνι βοηθάει ουσιαστικά, σε συνάρτηση µε τη δόση, την κεντρική αναλγητική δράση στα ποντίκια».
Το αναλγητικό – είναι ουσία, που µειώνει ή απαλύνει τον πόνο.
Οι ερευνητές λένε, ότι «το εκχύλισµα του χυµού Νόνι δε έχει τοξικές δράσεις».
Υπάρχουν αρκετές διαβεβαιώσεις, ότι ο χυµός Νόνι δεν προκαλεί εθισµό.

noni-juice-morinda-citrifolia-se-potiri

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΝΟΝΙ

Λαμβάνετε 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) την ημέρα, διαλυμένο σε 200 ml νερό. Προσθέτοντας τον συμπυκνωμένο χυμό Νόνι σε ένα ποτήρι νερό έχετε στη στιγμή, ένα σκούρο πορφυρό ποτό, με όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του Νόνι. Ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν τη χρήση.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ
Διατηρείτε σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον. Αφού ανοίξετε τη συσκευασία φυλάξτε την στο ψυγείο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Noni: Amazing Healer | Dr. Neil Solomon M.D., Ph.D.
• The Noni Solution | Dr. Neil Solomon M.D., Ph.D.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ PUDMED – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες για το φυτό Morinda Citrifolia (Noni), θα βρείτε στην ηλεκτρονική βάση PudMed  (Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας) χρησιμοποιώντας για την αναζήτηση την Λατινική ή την Αγγλική ονομασία του φυτού.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΝΙ

MORINZHI 700ml
Φυσικός 100% χυμός νόνι (Morinanda Citrifolia), στον οποίο έχει προστεθεί χυμός από κάλυκες Ιβίσκου. Ο Ιβίσκος (Hibiscus) είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, πλούσιος σε φλαβονοειδή και βιταμίνη C.
o Ιβίσκος έχει και λιποδιαλυτικές ιδιότητες, βοηθώντας στο αδυνάτισμα.
Για να οδηγηθείτε στο προϊόν MORINZHI (χυμός NONI) κάντε κλικ στην εικόνα:

Φυσικός Χυμός Νόνι (Morinda Citrifolia) | Συσκευασία 700 ml

Shares