ΜΠΟΡΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ COVID-19;

Όταν το   “Eat Right 4 Your Type” δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, ξεκίνησε με μια απλή υπόθεση: Ο τύπος του αίματος είναι ο τρόπος για να εξηγήσουμε τα πολλά παράδοξα σε διατροφικές μελέτες και την επιβίωση ασθενειών. Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για να ζείτε πιο υγιεινά, αλλά έχει επίσης ανοίξει νέους δρόμους έρευνας, που ξεπερνούν την ίδια τη δίαιτα.

Ο Dr. Peter J. D’Adamo, φυσιοπαθητικός ιατρός και ερευνητής, είναι Διευθυντής της κλινικής “The D’Adamo’s Clinic” στο Wilton του Κονέκτικατ στη Β. Αμερική, που χρησιμοποιεί τη Διατροφή των Ομάδων αίματος, ως μέρος μιας πλήρους ατομικής θεραπευτικής προσέγγισης. Είναι Ιδρυτής και Κοσμήτορας του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ατομικότητας (Institute College Naturopathic Medicine) που έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της επιμόρφωσης και της έρευνας στους τομείς της επιγενετικής και βιοχημικής ατομικότητας. Το πρώτο του βιβλίο “Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας” έγινε Best-Seller, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 50 γλώσσες και κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίντυπα σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο αυτό ψηφίστηκε ανάμεσα στα δέκα σημαντικότερα βιβλία υγείας όλων των εποχών! Ο Dr. Peter D’Adamo κατά τη διάρκεια της ερευνητικής του πορείας, ψηφίστηκε Γιατρός της Χρονιάς από τον Αμερικανικό Σύλλογο Φυσιοπαθητιτικών Ιατρών. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο δημιουργικούς επιστήμονες του Δυτικού κόσμου!

Η ομάδα του αίματός σας έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο χωνεύετε το φαγητό σας, την ικανότητά σας να ανταποκρίνεστε στο άγχος, την ψυχική σας κατάσταση, την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού σας και τη δύναμη του ανοσοποιητικού σας συστήματος. «Οι τύποι αίματος είναι κρίσιμοι προγνωστικοί δείκτες για ασθένειες», λέει ο Dr. Peter J. D’Adamo. Και υπό το πρίσμα της τρέχουσας πανδημίας του ιού Kορoνοϊού, αυτή η σημασία είναι ακόμη πιο βαθιά.

Υπάρχει σχέση μεταξύ του τύπου αίματος και της ευαισθησίας στον COVID-19 που προκαλείται από το νέο Κοροναϊό SARS-CoV-2; 

Η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η απάντηση είναι «ναι». Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες δείχνουν ότι εκείνοι με την ομάδα αίματος Α, μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση, και εκείνοι με την ομάδα αίματος Ο, μπορεί να διαθέτουν προστατευτικά γονίδια που τους θέτουν σε χαμηλότερο κίνδυνο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο τύπος αίματος Α έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης

Τον Μάρτιο, ιατρικοί ερευνητές από το Κέντρο Ιατρικής Βασισμένων Αποδεικτικών Στοιχείων και Μεταφραστικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Zhongnan του Πανεπιστημίου Wuhan στην Κίνα, δημοσίευσαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς τους σχετικά με τα πρότυπα τύπου αίματος περισσότερων από 2.000 ασθενών, που έχουν μολυνθεί με COVID-19 στο Wuhan και το Shenzhen. Αφού συνέκριναν τους θετικούς ως προς το COVID-19 ασθενείς με τοπικούς υγιείς πληθυσμούς, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς τύπου αίματος Α, όχι μόνο εμφάνισαν υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης, αλλά επίσης έτειναν να αναπτύξουν πιο σοβαρά συμπτώματα. «Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από το Sars-CoV-2 με ομάδα αίματος Α, μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν πιο προσεκτική και επιθετική θεραπεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Wang Xinghuan. Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Wuhan σε συνδυασμό με ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο DailyMail, μια ομάδα Γερμανών ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Kiel, κατέληξε σε  παρόμοια συμπεράσματα. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με αίμα τύπου Α είχαν «50% περισσότερες πιθανότητες να χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου ή να φορούν μηχανικούς αναπνευστήρες σε σύγκριση με αυτούς με άλλους τύπους αίματος».
Ενώ είναι αλήθεια ότι αυτές οι μελέτες είναι προκαταρκτικές, με την πάροδο των ετών ο Dr. Peter J. D’Adamo έχει γράψει για τον τύπο του αίματος και τον ρόλο που παίζει στο εάν το σώμα σας παράγει συγκεκριμένα σύνολα πρωτεϊνών ή όχι και είναι πιο ευαίσθητο σε ένα ευρύ φάσμα μολυσματικών ασθενειών.

Ο τύπος αίματος O φαίνεται να έχει χαμηλότερο κίνδυνο

Έτσι, εάν ο τύπος αίματος Α μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος, υπάρχει ένας τύπος αίματος που δείχνει αυξημένη αντίσταση στο COVID-19;
Τον Απρίλιο, η Αμερικανική εταιρεία προσωπικής γονιδιωματικής και βιοτεχνολογίας 23andMe ξεκίνησε μια μελέτη που προσπαθεί να ρίξει φως στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γενετική για τον COVID-19. Σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο Bloomberg News, «Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από περισσότερους από 750.000 συμμετέχοντες, δείχνουν ότι το αίμα τύπου Ο είναι ιδιαίτερα προστατευτικό έναντι του SARS-CoV-2». Σε αυτήν την αναφορά στο PubMed, η ανάλυση της επιδημίας ενός νοσοκομείου στο Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε παρόμοια ευρήματα – «Η ομάδα αίματος Ο συσχετίστηκε με χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης». Στην πραγματικότητα, οι μελέτες από το Wuhan και το Πανεπιστήμιο του Kiel κατέληξαν επίσης σε παρόμοια συμπεράσματα. Το αίμα τύπου Ο, ανέφεραν οι Γερμανοί ερευνητές συνδέθηκε με «χαμηλότερη πιθανότητα σοβαρής ασθένειας».

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο του αίματός σας

Η γνώση του τύπου αίματός σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην εξατομίκευση στρατηγικών για τη συνολική υγεία, ευεξία και πρόληψη ασθενειών. Κάθε σώμα έχει μοναδικές ανάγκες υγείας και το κλειδί για την κατανόηση της ατομικότητάς σας είναι το προφίλ σας ABO, επίσης γνωστό ως ο τύπος του αίματός σας. Γνωρίζοντας γιατί ορισμένα τρόφιμα είναι σωστά 4 Το Type® και άλλα όχι, προσφέρει πληροφορίες για το πώς μπορείτε να χειριστείτε καλύτερα το άγχος, να διαχειριστείτε το βάρος και ναι, ακόμη και να αποτρέψετε ασθένειες.

Ποτέ δεν ήταν πιο απλό να γνωρίσετε την Ομάδα του αίματός σας!

Δεν ξέρετε τον τύπο του αίματός σας; Το φθηνό μας αρχικό κιτ προσδιορισμού της ομάδας αίματος στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο στη χρήση και παρέχει άμεσα αποτελέσματα. Αυτό που συνήθως περιλάμβανε επίσκεψη στο γιατρό σε συνδυασμό με ιατρικές εξετάσεις μπορεί τώρα να γίνει βολικά στο σπίτι. Ποτέ δεν ήταν πιο απλό να γνωρίζετε τον τύπο του αίματός σας.

Πώς μπορούν όλοι οι τύποι αίματος να υποστηρίξουν τη βέλτιστη υγεία;

«Τα άτομα της ομάδας αίματος Α μπορεί να χρειαστούν ιδιαίτερα ενισχυμένη προσωπική προστασία για να μειώσουν την πιθανότητα μόλυνσης», δήλωσε ο Xinghuan. Ανεξάρτητα από τον τύπο του αίματός σας, ακολουθώντας μια δίαιτα που είναι κατάλληλη για εσάς  είναι η πρώτη γραμμή άμυνας που διατηρεί το σώμα σας υγιές και το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για όσους αναζητούν επιπλέον υποστήριξη

Αλλά για όσους αναζητούν επιπλέον υποστήριξη, ο Dr. D’Adamo έχει δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο συμπληρωμάτων για να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτών των ασταθών περιόδων. Το Resistance Pack 2020 συνδυάζει elderberry, Andrographis paniclata, Urtica dioica Root, Chinese Skullcap Root Extract και πολλά άλλα για να παρέχει τον ακρογωνιαίο λίθο της ανοσοποιητικής τροποποίησης. Παρακαλώ σημειώστε ότι το Resistance Pack 2020 του Dr. D’Adamo έχει επανασχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει τη βιταμίνη D και το φλαβονοειδές / αντιοξειδωτικό Quercetin. 
Το Resistance Pack 2020-2021 αντικατοπτρίζει τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τις αναπνευστικές, μεταβολικές και κυκλοφορικές ανοσολογικές προκλήσεις που πιθανότατα θα αντιμετωπιστούν το φθινόπωρο 2020 έως το χειμώνα 2021, καθώς και την ακλόνητη δέσμευση του Dr. Peter D’Adamo.

Για να μάθετε περισσότερα

Εάν είστε νέοι στη διατροφή των ομάδων αίματος και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά για τις ιδιαιτερότητες της κάθε Ομάδας, σας προσκαλούμε να διαβάσετε το άρθρο μας Τα προφίλ τω Ομάδων αίματος Α, Β, ΑΒ, Ο, και βέβαια το βιβλίο του Dr. peter J D’Adamo με τίτλο Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας, το οποίο είναι ένας εξατομικευμένος οδηγός διατροφής, μεγάλης αξίας.

Βιβλιογραφικές αναφορές

https://www.scmp.com/news/china/society/article/3075567/people-blood-type-may-be-more-vulnerable-coronavirus-china-study?fbclid=IwAR0fJ9rVc5d-X3PLs9PUcZc3gs3i6cOyJPaZA4
https://www.dailymail.co.uk/health/article-8388505/DNA-make-people-Type-blood-vulnerable-coronavirus.html?fbclid=IwAR0TkjJfBv6RQ4Bknoa0b-KL9_rv0_QoHp9AlPsu2hnvd
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-08/23andme-provides-more-evidence-that-blood-type-plays-role-in-virus?fbclid=IwAR3neItgk49_4-5FPeG2A9fokDnKGgW-VUFGWjXGS_7b3
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18818423/
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v2
Πρωτ. άρθρο: https://www.4yourtype.com/blog/could-your-blood-type-predict-your-risk-of-covid19/

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ (ORIGINAL ARTICLE)

​Could Your Blood Type Predict Your Risk of COVID-19?

Shares