Τα προφίλ των Ομάδων αίματος Α, Β, ΑΒ, Ο

Η ομάδα αίματoς στην οποία ανήκετε, είναι πολύ πιο σημαντική απ’όσο νομίζετε.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ορισμένοι άνθρωποι μπορούν και χάνουν εύκολα βάρος, ακολουθώντας μία συγκεκριμένη δίαιτα και διατροφή, ενώ κάποιοι άλλοι όχι; Και επίσης γιατί κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας ή χειροτερεύει η υγεία τους όσο μεγαλώνουν, ενώ τελικά κάποιοι άλλοι αισθάνονται ακμαίοι και μεγαλώνουν σταδιακά, διατηρώντας την υγεία τους;

Ο Dr. Peter j D’Adamo φυσιοπαθητικός ιατρός και ερευνητής είναι Διευθυντής της κλινικής “The D’Adamo’s Clinicστο Wilton του Κονέκτικατ στη Β. Αμερική, που χρησιμοποιεί τη Διατροφή των Ομάδων αίματος, ως μέρος μιας πλήρους ατομικής θεραπευτικής προσέγγισης. Είναι Ιδρυτής και Κοσμήτορας  του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ατομικότητας (Institute College Naturopathic Medicine) που έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της επιμόρφωσης και της έρευνας στους τομείς της επιγενετικής και βιοχημικής ατομικότητας. Το πρώτο του βιβλίο “Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας” έγινε Best-Seller, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 50 γλώσσες και κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο αυτό ψηφίστηκε ανάμεσα στα δέκα σημαντικότερα βιβλία υγείας όλων των εποχών! Ο Dr. Peter D’Adamo κατά τη διάρκεια της ερευνητικής του πορείας, ψηφίστηκε Γιατρός της Χρονιάς από τον Αμερικανικό Σύλλογο Φυσιοπαθητικών Ιατρών. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο δημιουργικούς επιστήμονες του Δυτικού κόσμου!

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Τα μαλλιά σου, τα μάτια σου το μέγεθος των δακτύλων σου και κάθε ξεχωριστό μέρος του σώματός σου είναι μοναδικά χάρη στην προσωπική σου γενετική κληρονομιά. Μία σταγόνα του αίματός σου περιέχει την ίδια βιοχημική σύσταση όπως και το αποτύπωμά σου!

O DR. P. D’ADAMO ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ Με τέτοια έμφυτη μοναδικότητα σε θεμελιακό επίπεδο είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί διαφορετικά άτομα αντιμετωπίζουν διαφορετικές ανησυχίες σχετικές με την υγεία τους, επωφελούνται από διαφορετικούς οδηγούς διατροφής και απαιτούν μοναδικές λύσεις για θέματα υγείας που είναι εξατομικευμένα σύμφωνα με την μοναδική τους βιοχημική ιδιαιτερότητα!
Στην αναζήτηση να αποκαλυφθούν πιο αποτελεσματικές λύσεις για θέματα υγείας που βασίζονται σε διαφορετικές έμφυτες διαφοροποιήσεις ο Dr. Peter J. D’Adamo φυσιοπαθητικός Ιατρός, ερευνητής και συγγραφέας, έχει ανοίξει έναν μακρόχρονο διάλογο με τη φύση για την ταυτότητα της ανθρώπινης φύσης!

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Ξεκινώντας από το πιο πρόσφατα μελετημένο θέμα της ατομικότητας, τον τύπο του αίματός σου, ο Dr. D’Adamo έχει αναπτύξει μία θεμελιώδη υποδομή στην επιστήμη της ατομικότητας και καθιέρωσε  το τέλειο σημείο εκκίνησης για εξατομικευμένες λύσεις για διάφορα θέματα υγείας: Τη διατροφή σύμφωνα με τον τύπο του αίματος!

ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Υπάρχουν νέες ανακαλύψεις σε αυτό τον τομέα και υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του αίματός σου επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό σου σε κυτταρικό επίπεδο.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:  
• Να έχεις καλή λειτουργία πέψης
• Για να χάσεις βάρος
• Για μεγαλύτερη αντίσταση στο στρες
• Για περισσότερη ενέργεια
• Για πνευματική διαύγεια
• Για να προλάβεις ή να ξεπεράσεις προβλήματα υγείας

ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ Α, Β, ΑΒ ΚΑΙ Ο
Στο βιβλίο του Dr. D’Adamo θα βρείς αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που αφορούν την oμάδα του αίματός σου όπως: • Ισχυρά και αδύνατα σημεία της κάθε ομάδας
• Ποιές τροφές ταιριάζουν στη κάθε ομάδα
• Συμπληρώματα για την κάθε ομάδα
• Πως θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα
• Ποιά αιθέρια έλαια είναι ευεργετικά για τον τύπο σου

ΤΡΩΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ;
H ομάδα αίματος δεν παίζει ρόλο μόνο στην εγκυμοσύνη ή σε περιπτώσεις μεταγγίσεων όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Ένας περιορισμένος αριθμός κλινικών δοκιμών έχει δείξει ότι υπάρχει στατιστική συσχέτιση ανάμεσα στις ομάδες αίματος και την αντίσταση του οργανισμού μας σε λοιμώξεις, καθώς επίσης και τη γενετική προδιάθεσή μας σε συγκεκριμέ-νες ασθένειες.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Α
Ο τύπος Α αναδύεται στον 21ο αιώνα με πολύ πιο περίπλοκες προκλήσεις απ’ ότι θα μπορούσαν να φανταστούν οι πρόγονοί τους. Ο βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη του τύπου Α μπορεί να εντοπιστεί στον αγώνα για επιβίωση εδώ και πολύ καιρό, όταν υπήρχε μια ταχέως μειωμένη προσφορά αποθεμάτων θηραμάτων κυνηγιού. Έχοντας εξαντλήσει τα μεγάλα κοπάδια της Αφρικής, οι άνθρωποι μετακινήθηκαν μακρύτερα από το προγονικό τους σπίτι στην Ευρώπη και την Ασία. Η καλλιέργεια δημητριακών και η εκτροφή ζώων άλλαξε τα πάντα. Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι κατάφεραν να παραιτηθούν από τον τρόπο ζωής του κυνηγού / συλλέκτη και να δημιουργήσουν σταθερές κοινότητες. Με την πάροδο του χρόνου οι προσαρμογές που παρήγαγαν το αίμα τύπου Α βασίστηκαν στην ανάγκη πλήρους χρήσης θρεπτικών ουσιών από πηγές υδατανθράκων. Αυτές οι βιολογικές προσαρμογές μπορούν ακόμη να παρατηρηθούν σήμερα στην πεπτική δομή του τύπου Α. Τα χαμηλά επίπεδα υδροχλωριρικού οξέος στο στομάχι και τα υψηλά επίπεδα εντερικών ενζύμων δισακχαρίτη επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη πέψη των υδατανθράκων. Σύμφωνα με τον Dr. P. J. D’Adamo, αυτοί είναι επίσης οι ίδιοι παράγοντες, μαζί με τα χαμηλά επίπεδα εντερικής αλκαλικής φωσφατάσης, που καθιστούν δύσκολη για τον Τύπο A να αφομοιώσει και να μεταβολίσει ζωικές πρωτεΐνες και λίπος.
Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη ομάδα αίματος μεταξύ των κατοίκων της Δυτικής Ευρώπης και τα άτομα που ανήκουν σε αυτή χαρακτηρίζονται από ευαισθησία στο πεπτικό σύστημα και δυσκολία στη διάκριση των πρωτεϊνών και των ζωικών λιπών.
Αντίθετα, ανταποκρίνονται αρκετά καλά απέναντι στους υδατάνθρακες. Σε όσους ανήκουν σε αυτή την ομάδα ο Dr. P. D’ Adamo τους συνιστά δίαιτα με ελάχιστο κρέας.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Β
Ο τύπος αίματος B αναπτύχθηκε στην περιοχή των υψιπέδων των Ιμαλαΐων, που τώρα αποτελεί μέρος του σημερινού Πακιστάν και της Ινδίας. Μετακινούμενος από τις καυτές, πλούσιες σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής στα κρύα υψίπεδα των βουνών των Ιμαλαΐων, ο τύπος αίματος Β μπορεί να έχει αρχικά μεταλλαχθεί ως απάντηση στις κλιματικές αλλαγές. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία ή στην περιοχή του Ουραλίου της Ασίας, ανάμεσα σε ένα μείγμα Καυκάσιων και Μογγολικών φυλών. Αυτός ο νέος τύπος αίματος ήταν χαρακτηριστικός των μεγάλων φυλών των κατοίκων της στέπας, οι οποίοι μέχρι τότε κυριάρχησαν στις Ευρασιατικές Πεδιάδες. Καθώς οι Μογγόλοι διέσχισαν την Ασία, το γονίδιο για το αίμα τύπου Β εδραιώθηκε σταθερά. Οι Μογγόλοι σάρωσαν προς τα βόρεια, ακολουθώντας μια κουλτούρα που εξαρτάται από τη βοσκή και τα κατοικίδια ζώα – καθώς αντικατοπτριζόταν η διατροφή τους από κρέας και καλλιεργημένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Από όλους τους τύπους ABO, ο τύπος Β δείχνει την πιο σαφώς καθορισμένη γεωγραφική κατανομή. Εκτείνεται ως μια μεγάλη ζώνη στις πεδιάδες της Ευρασίας και μέχρι την Ινδική υποήπειρο. Ο τύπος Β βρίσκεται σε αυξημένους αριθμούς από την Ιαπωνία, τη Μογγολία, την Κίνα και την Ινδία μέχρι τα Ουράλια Όρη. Από εκεί προς τα δυτικά, τα ποσοστά πέφτουν έως ότου επιτευχθεί ένα χαμηλό στο δυτικό άκρο της Ευρώπης. Οι μικροί αριθμοί τύπου Β στους Δυτικούς Ευρωπαίους αντιπροσωπεύουν τη δυτική μετανάστευση από τους Ασιατικούς νομαδικούς λαούς. Αυτό παρατηρείται καλύτερα στους ανατολικούς και δυτικούς Ευρωπαίους τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, οι οποίοι έχουν απροσδόκητα υψηλή συχνότητα αίματος τύπου Β σε σύγκριση με τους δυτικούς γείτονές τους. Οι σύγχρονοι υποηπειρωτικοί Ινδοί, έχουν μερικές από τις υψηλότερες συχνότητες αίματος τύπου Β στον κόσμο.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ
Το αίμα τύπου AB είναι σπάνιο – βρίσκεται σε λιγότερο από πέντε τοις εκατό του πληθυσμού. και είναι το «νεότερο» των τύπων αίματος. Μέχρι πριν από δέκα ή δώδεκα αιώνες, υπήρχε ελάχιστος ή καθόλου τύπος αίματος τύπου ΑΒ. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τύπος ΑΒ προκύπτει από τον συνδυασμό του Τύπου Α με τον Τύπο Β. Σε αντίθεση με σχεδόν κάθε άλλο γονίδιο, το οποίο έχει «κυρίαρχη» και «υπολειπόμενη» παραλλαγή (αλληλόμορφα), τα αλληλόμορφα Α και Β είναι «συν-κυρίαρχα», που σημαίνει ότι πολύ ευτυχώς συνυπάρχουν μεταξύ τους. Ο τύπος ΑΒ είναι ο μόνος τύπος αίματος του οποίου η ύπαρξη είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού, παρά της εξέλιξης και του περιβάλλοντος.  Έτσι, μοιράζονται τόσο τα οφέλη όσο και τις προκλήσεις των τύπων αίματος τύπου Α και τύπου Β.  Το Type AB έχει μοναδική ποιότητα χαμαιλέοντα – ανάλογα με τις περιστάσεις.  Αυτός ο τύπος αίματος μπορεί να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά κάθε άλλου τύπου αίματος. Ο τύπος AB είναι μερικές φορές τύπου A, μερικές φορές τύπου B και μερικές φορές συγχώνευσης και των δύο.  Σήμερα καθώς κοιτάζουμε πίσω αυτήν την αξιοσημείωτη εξελικτική επανάσταση, είναι σαφές ότι τα γενετικά χαρακτηριστικά των προγόνων μας, ζουν στο αίμα μας σήμερα.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο
Ο τύπος Ο ήταν ένας τύπος πρώιμης επιτυχίας. Είναι ο μόνος τύπος αίματος που φέρει δύο αντίθετα αντισώματα τύπου αίματος (ένας τύπος αίματος Α και ένας άλλος τύπου αίματος Β). Αυτά τα αντισώματα δείχνουν αναμφίβολα κάποιο πλεονέκτημα επιβίωσης, καθώς πολλές από τις κοινές ασθένειες που μάστιζαν τους προγόνους μας, είχαν δείκτες (αντιγόνα) που προσομοιώνουν τους άλλους τύπους αίματος. Έτσι, αυτό που συνήθως θεωρείται επιπλοκή μετάγγισης ήταν, στον τύπο Ο, ένα πολύ χρήσιμο αμυντικό όφελος. Ωστόσο, αυτή η έμφυτη ανοσολογική αντιδραστικότητα μπορεί μερικές φορές να εμποδίσει την καλή υγεία. Ο τύπος αίματος Ο μπορεί να έχει προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες, όπως έλκη και διαταραχές του θυρεοειδούς.
Στη δεκαετία του 1950 ανακαλύφθηκε ότι οι τύποι Ο είχαν περίπου δύο φορές τις εμφανίσεις ελκών όλων των ειδών από τους άλλους τύπους αίματος. Αυτά τα ευρήματα έχουν επαναληφθεί πολλές φορές από τότε.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΗΝΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος  δεν είναι απλά μία δίαιτα που  ήρθε σαν μόδα  για να ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου. Ο Ελληνας γιατρός Κλαύδιος Γαληνός που έζησε τον 2ο αι. μ.χ. (Πέργαμος 129 – Ρώμη 199), είχε περιγράψει τέσσερις βασικές ιδιοσυγκρασίες ανθρώπων με βάση τους σωματικούς χυμούς: αιματώδης, μελαγχολική, χολερική και φλεγματική!
Το 1920 ο Καθηγητής Ψυχολογίας Τακέτζι Φουροκάβα άρχισε να ερευνά αν η ομάδα αίματος αποτελεί έναν παράγοντα που μπορεί να αντιστοιχεί σε κάποιες ψυχολογικές ιδιότητες. Στα μέσα του 20ου αί. δύο διακεκριμένοι Ψυχολόγοι, ο Ρεϊμοντ Κάτελ και ο Χανς Αϊζενκ, ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να ερευνούν επιστημονικά τη σύνδεση ανάμεσα στις ομάδες αίματος και την προσωπικότητα! Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο Dr. Peter J. D’Adamo συνεχίζοντας το επί τριάντα χρόνια έργο του πατέρα του Dr. James D’Adamo, που βασίστηκε σε επίπονες έρευνες, αποκαλύπτει τη σχέση των ομάδων αίματος με τη διατροφή και την υγεία!
Εικόνα: Η ιατρική στον Μεσαίωνα» (1906), του Veloso Salgado. Βικιπαίδεια.

ΚΛΑΥΔΙΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ 129-199 μ.χ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Eat Right 4 Your Type®

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι qadamo-nlogo-1024x253.jpg

D’ADAMO PERSONALIZED NUTRITION
Προϊόντα Εξατομικευμένης Διατροφής

Shares