ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ → ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΟΦΗ
Η Σπιρουλίνα είναι ένα είδος κυανοπράσινου μικροφύκους γεμάτη θρεπτικά συστατικά: Περιέχει Βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, βήτα καροτένιο, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά, μεταλλικά και άλλα πολύτιμα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά στοιχεία, που έχει ανάγκη ο οργανισμός του ανθρώπου. Είναι επίσης γνωστή σαν μια από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές, που βοηθούν το σώμα μας να αλλάξει από την ασθενή οξειδωμένη κατάσταση, σε μια υγιή, αλκαλική κατάσταση. Ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής, ένα πραγματικό χρυσωρυχείο θρεπτικών συστατικών.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ
Η Σπιρουλίνα, όπως γνωρίζουμε, φύεται στη γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Πριν από αιώνες, οι ιδιαίτερα προηγμένοι Ατζέκοι και Μάγια είχαν ήδη εξοικειωθεί με τις ευεργετικές δυνάμεις της Σπιρουλίνας. Τα τελευταία χρόνια «ανακαλύφθηκε ξανά» ως ένα πλήρες και πλουσιότατο σε θρεπτικές ουσίες τρόφιμο. Λόγω της σύνθεσής της μπορεί να απορροφήσει ουσιαστικά όλο το φάσμα του ηλιακού φωτός και συγκεντρώνει την ενέργεια του ήλιου σε μορφή βιοφωτονίων. Επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η ενέργεια του ήλιου στη διατροφή μας έχει εξαιρετική σημασία για την υγεία μας. Όσο περισσότερη ενέργεια ήλιου (βιοφωτόνια) αποθηκεύει μια τροφή, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμαντική της ικανότητα. Μετρήσεις δείχνουν, ότι η φρέσκια Σπιρουλίνα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές ενέργειας από τον ήλιο. Μια πραγματικά πράσινη τροφή.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Η λήψη Σπιρουλίνας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλει στον φυσικό καθαρισμό και την αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγονώνει το σώμα, βοηθά στον έλεγχο του βάρους, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, βελτιώνει την πέψη, αυξάνει την σωματική και πνευματική αντοχή. Βελτιώνει την ανεπάρκεια του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Μια καθημερινή πολυβιταμίνη, πλήρης από ιχνοστοιχεία. Ενα συμπλήρωμα που προσφέρει ένα είδος διατροφικής ασφάλειας. Ενώ ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να αντικαταστήσει την υγιεινή διατροφή, η Σπιρουλίνα θα μπορούσε να συμπληρώσει την ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει ακόμη και το πιο προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής. Δεν χρειάζεστε ένα ακριβό όνομα-σήμα Βιταμίνης. Η Σπιρουλίνα καλής ποιότητας, είναι πολυβιταμίνη της φύσης που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του USP (Φαρμακοποιΐα των ΗΠΑ), ένας οργανισμός που θέτει τα πρότυπα για τις ποσότητες στα φάρμακα και τα συμπληρώματα. Εκτός από τα οφέλη στα οστά για την υγεία, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι λαμβάνοντας επιπλέον βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού. Πρέπει να λαμβάνουμε τουλάχιστον 800 IU έως 1.000 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης D ημερησίως. Στη Σπιρουλίνα είναι φυσικά διαθέσιμη αυτή η ποσότητα.

Η ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ENA ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ SUPERFOOD  
Η λέξη Superfood χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα τρόφιμα με υψηλό θρεπτικό ή φυτοχημικό περιεχόμενο, που μπορεί να παρέχει οφέλη για την υγεία, χωρίς παρενέργειες, χωρίς κορεσμένα λίπη ή τεχνητά συστατικά, πρόσθετα τροφίμων ή προσμίξεων.
Η Σπιρουλίνα έχει κατηγοριοποιηθεί ως ένα από τα Superfoods, επειδή περιέχει μια καταπληκτική πηγή πλήρων πρωτεϊνών. Η πρωτεΐνη της Σπιρουλίνας επειδή συντίθεται με την επίδραση του ηλιακού φωτός, την καθιστά πιο αποτελεσματική και εύκολα αφομοιώσιμη. Η Σπιρουλίνα περιέχει αντιοξειδωτικά, είναι ένα προβιοτικό τρόφιμο. Είναι ένα neutraceutical αφού είναι φορτωμένη με φυτοχημικά όλων των ειδών. Περιέχει ενώσεις όπως φυκοκυανίνη, πολυσακχαρίτες και σουλφολιπίδια που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή η Υπερτροφή ( Superfood) έχει μια πολύ αξιόλογη συγκέντρωση λειτουργικών θρεπτικών συστατικών.. είναι ένα πραγματικό Superfood.

Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΤΗΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ
Μια πρωτεΐνη θεωρείται πλήρης εάν έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Η Σπιρουλίνα είναι ακριβώς αυτό, μια πλήρης πρωτεΐνη.
Το σώμα απαιτεί αμινοξέα σε συγκεκριμένες αναλογίες. Εάν ένα τρόφιμο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ένα ή περισσότερα αμινοξέα, τα εν λόγω αμινοξέα ονομάζονται περιοριστικά αμινοξέα, και το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα αμινοξέα ολοσχερώς. Περιοριστικά αμινοξέα στη Σπιρουλίνα είναι η μεθειονίνη και η κυστίνη, αλλά είναι υψηλότερα από τα αμινοξέα των σπόρων, των λαχανικών και των οσπρίων. Επίσης περιέχει περισσότερη λυσίνη από όλα τα λαχανικά εκτός από τα όσπρια. Η Σπιρουλίνα συμπληρώνει τις φυτικές πρωτεΐνες και αυξάνει την ποιότητα των αμινοξέων.

Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
Τα κυτταρικά τοιχώματα της Σπιρουλίνας αποτελούνται από μαλακούς βλεννο-πολυσακχαρίτες. Αυτό την καθιστά ευκολοχώνευτη και πολύ αφομοιώσιμη. Είναι 85-95% εύπεπτη. Αυτή η εύκολη πεπτικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για ανθρώπους που υποφέρουν από κακή εντερική απορρόφηση. Συνήθως, πολλοί ηλικιωμένοι έχουν δυσκολία στην πέψη σύνθετων πρωτεΐνών, και ακολουθούν περιορισμένη διατροφή. Η πρωτεΐνη που περιέχει η Σπιρουλίνα χωνεύεται πολύ εύκολα.
Η Σπιρουλίνα είναι αποτελεσματική και ιδιαίτερα για τα θύματα των ασθενειών του υποσιτισμού, όπως kwashiorkor, όπου η ικανότητα της εντερικής απορρόφησης έχει υποστεί ζημιά. Όταν δίνεται σε υποσιτισμένα παιδιά, είναι πιο αποτελεσματική από το γάλα σε σκόνη, επειδή το γαλακτικό οξύ του γάλακτος, μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφηθεί.

2. ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Η Σπιρουλίνα περιέχει μία πλούσια γκάμα των βιταμινών που χρειαζόμαστε καθημερινά όπως:
α) Φυσική βήτα καροτίνη (προβιταμίνη Α)
Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για τη διατήρηση των βλεννογόνων και οι χρωστικές ουσίες απαραίτητες για την όραση. Ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι μία από τις πιο σοβαρές ασθένειες του υποσιτισμού στον αναπτυσσόμενο κόσμο, που οδηγεί σε τύφλωση.
β) Βιταμίνες Β-Comblex
Η Σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πηγή της Βιταμίνης Β-12, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος, ιδιαίτερα του μυελού των οστών και του νευρικού συστήματος. Ελλειψη της βιταμίνης Β-12 προκαλεί αναιμία και εκφυλισμό των νεύρων, που είναι ασθένειες όλο και πιο κοινές στις σύγχρονες κοινωνίες, διότι η βιταμίνη Β-12, είναι η βιταμίνη που δύσκολα μπορεί να την πάρει κάποιος από φυτικές πηγές. Οι χορτοφάγοι πρέπει να λαμβάνουν Σπιρουλίνα για να αποφύγουν έλλειψη βιταμίνης Β-12, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στην υγεία τους.
γ) Σπιρουλίνα και καρδιακές παθήσεις
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β – Β6, Β12 και φολικό οξύ –  βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ενας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο είναι τα υπερβολικά επίπεδα της ομοκυστεΐνης και όχι της χοληστερίνης. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η χοληστερόλη δεν προκαλεί καρδιακές παθήσεις. Αποτελεί απλώς έναν από τους πολλούς δείκτες της νόσου. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια καρδιακή προσβολή, ακόμη και αν έχουμε «φυσιολογικά» επίπεδα χοληστερίνης.
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι οι βιταμίνες Β6, Β12 και Β9 (φολικό οξύ) μπορούν να μειώσουν δραστικά τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, περιορίζοντας τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Με 1 κουταλιά σούπας Σπιρουλίνας παίρνετε:
Β1 Θειαμίνη 23% DV (Ημερήσια Αξία), ποσότητα που απαιτείται για τους ιστούς των νεύρων.
Β2 Ριβοφλαβίνη 23% DV (Ημερήσια Αξία), ποσότητα που απαιτείται για την απόκτηση ενέργειας από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.
Β3 Νιασίνη 7% DV (Ημερήσια Αξία), ποσότητα που απαιτείται για υγιή κύτταρα των ιστών.
Άλλες βιταμίνες Β, Β6, Βιοτίνη, παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ (Β9), ινοσιτόλη και βιταμίνη Ε, η οποία περιέχεται σε μικρότερες ποσότητες.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗ (ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ

Η Σπιρουλίνα απορροφά πολλά ιχνοστοιχεία ενώ είναι αυξημένη και η παρουσία μετάλλων που αφομοιώνονται καλά από το ανθρώπινο σώμα. Η περιεκτικότητά της σε ανόργανα άλατα ποικίλλει ανάλογα με το που καλλιεργείται και την περιεκτικότητα του νερού σε μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει επίσης χρωστικές ουσίες οι οποίες βοηθούν να συντεθούν πολλά ένζυμα απαραίτητα για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος. Το πολύ σκούρο χρώμα της Σπιρουλίνας προέρχεται από τις φυσικές χρωστικές ουσίες που περιέχει.
α) Σίδηρος. Ο σίδηρος είναι η πιο κοινή σε όλο τον κόσμο ανεπάρκεια μετάλλου, ιδίως για τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Οι γυναίκες σε δίαιτες απώλειας βάρους συνήθως δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο, και μπορεί να γίνουν αναιμικές. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για ισχυρά ερυθρά αιμοσφαίρια και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.  Η Σπιρουλίνα είναι μια  πλούσια πηγή  σιδήρου, 10 φορές υψηλότερη από  τα κοινά τρόφιμα σιδήρου. 10 γραμμάρια Σπιρουλίνας μας προμηθεύουν έως και με 10mg σιδήρου, 55% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.
β) Χλωροφύλλη. Το κοινό χαρακτηριστικό των πράσινων τροφών είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη καθαρίζει και αποτοξινώνει το σώμα. Μερικές φορές ονομάζεται «πράσινο αίμα» επειδή μοιάζει με το μόριο της αιμοσφαιρίνης στο αίμα του ανθρώπου. Η χλωροφύλλη έχει μαγνήσιο στον πυρήνα της, που της δίνει ένα πράσινο χρώμα, και η αιμοσφαιρίνη έχοντας σίδηρο, της δίνει ένα κόκκινο χρώμα. Η χλωροφύλλη στη Σπιρουλίνα, είναι απίστευτα παρόμοια με την αιμοσφαιρίνη στο σώμα. Είναι πολύ ευεργετική η επίδραση της Σπιρουλίνας για την αναιμία, επειδή προσφέρει υψηλής ποιότητας βιο-διαθέσιμο σίδηρο! Η πυκνότητα χλωροφύλλης αυτού του μικροφύκους είναι εξαιρετικά ευεργετική για τον καθαρισμό του ήπατος, του νευρικού συστήματος και το αίματος από τις ανεπιθύμητες τοξίνες.
Η κυστεΐνη και η μεθειονίνη, είναι δύο αμινοξέα που συμβάλλουν σε αυτή τη διαδικασία του καθαρισμού.
γ) Φυκοκυανίνη. Είναι η πιο σημαντική χρωστική στη Σπιρουλίνα, αυτό το σύμπλοκο πρωτεΐνης είναι περίπου 14% του συνόλου του βάρους της. Μια Ιαπωνική ευρεσιτεχνία αναφέρει ότι μια μικρή δόση φυκοκυανίνης καθημερινά διατηρεί ή επιταχύνει την κανονική κυτταρική λειτουργία ελέγχου που εμποδίζει την παραγωγή της κακοήθειας, όπως ο καρκίνος, ή αναστέλλει την ανάπτυξη ή την επανάληψή της.
Κινέζοι επιστήμονες με τεκμηριωμένη μελέτη αποδεικνύουν ότι η φυκοκυανίνη διεγείρει τη hematopoesis (δημιουργία αίματος), μιμούμενη την ορμόνη ερυθροποιητίνη (EPO). Η ΕΡΟ παράγεται από υγιή νεφρά και ρυθμίζει τα βλαστικά κύτταρα του μυελού των οστών και της παραγωγής των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η έρευνά τους έδειξε ότι η φυκοκυανίνη ρυθμίζει την παραγωγή των λευκών κυττάρων του αίματος, ακόμη και όταν τα βλαστικά κύτταρα του μυελού των οστών έχουν καταστραφεί από τοξικές χημικές ουσίες ή ακτινοβολία!
β) Χλωροφύλλη. Η παρουσία του μπλε χρώματος πολυπεπτιδίου φυκοκυανίνη, παρέχει στο αίμα περισσότερο οξυγόνο, βοηθώντας το να καθαριστεί πιο αποτελεσματικά και σχηματίζει επίσης διαλυτά σύμπλοκα με τον σίδηρο και άλλα μέταλλα κατά την πέψη, καθιστώντας τη λήψη σιδήρου περισσότερο βιοδιαθέσιμη.
Στη Σπιρουλίνα υπάρχει συνεργική δράση χλωροφύλλης, φυκοκυανίνης και σιδήρου δ) Βήτα-καροτένιο. Η Σπιρουλίνα περιέχει ένα αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα πλούσιο με τουλάχιστον 10 καροτενοειδή. Αυτό το μίγμα από καροτένια και ξανθοφύλλες υποστηρίζουν σημαντικές λειτουργίες σε διαφορετικά σημεία του σώματος μαζί με τα μέταλλα και τα άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από ένα απομονωμένο, συνθετικό συμπλήρωμα βήτα-καροτένιου. Περίπου τα μισά από αυτές τις κίτρινο / πορτοκαλί χρωστικές ουσίες στη Σπιρουλίνα είναι καροτένια: άλφα, βήτα και γάμμα. Οι μισές περίπου είναι ξανθοφύλλες: Myxoxanthophyll, ζεαξανθίνη, Κρυπτοξανθίνη, Echinenone, φουκοξανθίνη, βιολαξανθίνη και ασταξανθίνη. Το συνολικό μίγμα καροτενοειδών αποτελούν το 0,37% της Σπιρουλίνας. Αν και η βήτα καροτίνη είναι η πιο γνωστή, αυτό το μίγμα καροτενοειδών υποστηρίζει σύνθετες λειτουργίες σε διαφορετικά σημεία στο σώμα και δρα συνεργικά στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής προστασίας. ε) Πολυσακχαρίτες
Η Σπιρουλίνα περιέχει μόνο 15-25% υδατάνθρακες και ζάχαρη. Οι πρωταρχικές μορφές των υδατανθράκων είναι ραμνόζη και γλυκογόνο, δύο πολυσακχαρίτες που απορροφώνται εύκολα από το σώμα, με την ελάχιστη παρέμβαση της ινσουλίνης. Η Σπιρουλίνα προσφέρει γρήγορη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνει το πάγκρεας στην καταπολέμηση της υπογλυκαιμίας.
Η δομή των πολυσακχαριτών στη Σπιρουλίνα είναι κάπως διαφορετική από εκείνη που υπάρχει στο μυκήλιο του Γανοδέρματος, Ganocelium (GL). Ωστόσο, σε συνεργασία με Ganocelium (GL), η αλυσίδα πολυσακχαρίτες αλληλοσυμπληρώνονται για να σχηματίσουν ένα πολύ ισχυρό φραγμό στις κυτταρικές μεμβράνες, ιδιαίτερα εμποδίζοντας την ιϊκή διείσδυση στο κύτταρο, που προκαλεί μολύνσεις. στ) Ένζυμα. Τα ένζυμα είναι καταλύτες για τις χημικές αλλαγές. Υπάρχουν χιλιάδες ενζύμων, που καταλύουν ειδικές αντιδράσεις. H Σπιρουλίνα περιέχει μία σειρά από ένζυμα. Το ένα είναι το υπεροξείδιο της δισμουτάσης (SOD), σημαντικό στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που επιβραδύνουν τη γήρανση.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Οι άνθρωποι αναζητούν μία πλούσια διαιτητική πηγή των απαραίτητων λιπαρών οξέων (EPA). Επειδή βοηθούν στην εξομάλυνση της χοληστερόλης και είναι πρόδρομες ουσίες για τις ορμόνες, που ονομάζονται προσταγλανδίνες. Η Σπιρουλίνα έχει 4-7% λιπίδια, ή λίπη, και τα περισσότερα από αυτά είναι ΕΡΑ. Τα 10 γραμμάρια έχουν 225mg EPA σε μορφή λινελαϊκού (Ωμέγα-6) και γ-λινολενικό οξέος (GLA). Η Ημερήσια Αξία (DV) για έναν ενήλικα είναι μια ελάχιστη πρόσληψη EPA του 1% των συνολικών θερμίδων. Τα 10 γραμμάρια παρέχουν 8-14 % της Ημερήσιας Αξίας (DV) ανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα.
Το GLA είναι πρόδρομος σε προσταγλανδίνες του σώματος – σημαντικές ορμόνες που ελέγχουν πολλές λειτουργίες. Τα διαιτητικά κορεσμένα λίπη και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν ανεπάρκεια σε GLA και να καταστείλουν το σχηματισμό των προσταγλανδινών. Μελέτες δείχνουν ότι πολλά προβλήματα υγείας και πολλές ασθένειες οφείλονται στην ανεπάρκεια GLA, και είναι απαραίτητη μία πλούσια πηγή για τη λήψη του.
Οι μόνες άλλες γνωστές πηγές του διατροφικού GLA είναι τα εκχυλίσματα ελαίου του νυχτολούλουδου, ​​η μαύρη σταφίδα και οι σπόροι μποράντζας. Η Σπιρουλίνα είναι μια συμπυκνωμένη πηγή GLA, και 1 κουταλιά σούπας (10 γραμμάρια περίπου) περιέχει 135mg.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ | ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες για τη Σπιρουλίνα που αναφέρονται σε αυτή την περιγραφή αποκτήθηκαν κυρίως από κλασικά βιβλία βοτάνων και είναι βασισμένες στη μακροχρόνια χρήση της στις παραδοσιακές βοτανικές κουλτούρες διαφόρων λαών ανά τον κόσμο.
Επιστημονικές δημοσιεύσεις για τη Σπιρουλίνα που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, είναι διαθέσιμες στην βάση δεδομένων: PudMed.gov | Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας | Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (United States National Library of Medicine | National Institutes of Health (ΝΙΗ) | National Center for Biotechnology Information). Η συγκεκριμένη αναζήτηση πραγματοποήθηκε με την ονομασία-κλειδί του φυτού Spirulina Platensis. Μπορείτε εναλλακτικά μέσα από την ηλεκτρονική βάση να προβείτε σε αναζήτηση και με άλλες ονομασίες κλειδιά, π.χ. Spirulina  ή  Arthrospira Platensis κ.α.. 

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ
Οπως συμβαίνει και με όλα τα συμπληρώματα διατροφής έτσι και με την Σπιρουλίνα θα πρέπει να την επιλέγουμε προσεκτικά και με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας και επεξεργασίας της. Παρακάτω θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα Σπιρουλίνας που διαθέτουμε στα καταστήματά μας (φυσικό και ηλεκτρονικό), σε διάφορες μορφές: Σπιρουλίνα σε ταμπλέτες, σε κάψουλες, σε σκόνη, δημητριακά με σπιρουλίνα, ζυμαρικά με σπιρουλίνα κ.α..

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ
Από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ της ιστοσελίδας μας ΠΡΟΪΟΝΤΑ / E-SHOP επιλέγοντας ΒΟΤΑΝΑ ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ή ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ή ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ (SUPERFOODS) θα βρείτε Σπιρουλίνες υψηλής ποιότητας, σε διάφορες μορφές και συσκευασίες, που διαθέτει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Shares