Πρωτείνες

show blocks helper

Φιλτράρισμα προιόντων / τιμή

   

DR. BARRY SEARS → Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Η πρωτεΐνη είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που σημαίνει ότι πρέπει να την παίρνουμε μέσω της διατροφής μας. Μία από τις βασικές λειτουργίες της είναι η οικοδόμηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους νέους όσο και για τους ηλικιωμένους για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη καθώς αναπτυσσόμαστε αλλά και για να αντισταθούμε στη μείωση της απορρόφησης και του μεταβολισμού, καθώς μεγαλώνουμε.

Με αθλητικές επιδόσεις και δημοτικότητα σε δίαιτες όπως η ΚΕΤΟ, υπάρχουν παρανοήσεις σχετικά με το πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε και αν κάποια από τα προϊόντα στην αγορά αξίζει να χρησιμοποιηθούν.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ είναι μια διατροφή με σχέδιο και για την πρωτεΐνη. Η ποσότητα της πρωτεΐνης που χρειάζεται κάποιος είναι εξατομικευμένη καθώς εξαρτάται από την υπάρχουσα μυϊκή μάζα και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, μόλις καθοριστεί η συνολική ποσότητα πρωτεΐνης, κατανέμεται ομοιόμορφα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να εξισορροπείται με μέτριες ποσότητες χαμηλών γλυκαιμικών υδατανθράκων. Αυτό βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα ενώ παράλληλα αυξάνει την κορεσμό μέσω της απελευθέρωσης των ορμονών του εντέρου, που καθοδηγούν τον εγκέφαλο να σταματήσει να τρώει.

Δεδομένου ότι η απορρόφηση και ο μεταβολισμός της πρωτεΐνης μειώνεται με την ηλικία της είναι επίσης κρίσιμo για να εξασφαλιστεί ότι παίρνετε αρκετές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας στη διατροφή σας για να βοηθήσετε στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την ελαχιστοποίηση της αδυναμίας.

Dr. Barry Sears Ph.D. | Καταξιωμένος Ερευνητής του ΜΙΤ | Ιατρικός Οραματιστής | Εμπνευστής και Δημιουργός της Διατροφικής Ζώνης

Βιβλιογραφία – Παραπομπές | The Zone Barry Sears Ph.D. με Bill Lawren

 

——————————–

Ζείδωρος | Διαδικτυακός Πολυχώρος, Ποιότητας Ζωής Πολιτισμού και Κουλτούρας

Shares