ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Γρήγορο, ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον, το ποδήλατο γυμνάζει το σώμα και μας χαρίζει την αίσθηση της ελευθερίας!

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ”
Η επιχείρηση “Ποδήλατα Λαζαρίδης” με έδρα την πόλη των Σερρών, διαθέτει ποδήλατα για όλες τις ηλικίες και για όλες τις κατηγορίες Ποδηλατών. Διαθέτει επίσης ανταλλακτικά, καθώς και πρότυπο συνεργείο, για την επισκευή του ποδηλάτου σας.

ΕΜΠΟΡΙΟ – SERVICE – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Η επιχείρηση Ποδήλατα Λαζαρίδης στην καρδιά της Πόλης των Σερρών διαθέτει μεγάλη ποικιλία ποδηλάτων και τα πάντα για ότι αφορά το ποδήλατο! Εδώ θα βρείτε και καινούργια, μοντέλα ΜΤΒ καθώς επίσης και αξεσουάρ, όπως κράνη, σέλες, ανταλλακτικά, αλλά και τα ελαστικά της CONTINENATAL.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Καρδιαγγειακό σύστημα: Η ποδηλασία, ως αερόβια άσκηση έχει τεράστια αποτελέσματα στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενώ προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά προβλήματα.
Μυϊκό σύστημα: Η ποδηλασία τονώνει όλο το μυϊκό σύστημα και κυρίως γλουτούς, μηρούς, γάμπες. Επίσης σε σχέση με άλλα είδη αερόβιας άσκησης, το ποδήλατο επιβαρύνει λιγότερο τις αρθρώσεις και είναι περισσότερο κατάλληλο για άτομα με παλιούς τραυματισμούς στα πόδια ή τους γλουτούς.
Λίπος και ψωμάκια: Η ποδηλασία αποτελεί κατάλληλη άσκηση για όσους θέλουν να χάσουν λίπος και θερμίδες, ειδικά όταν γίνεται σε ρυθμό πιο γρήγορο από αυτόν της απλής βόλτας και για πάνω από 20′. Αντίστοιχα βοηθά στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα. Το καλύτερο ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το ποδήλατο, θα συνεχίσετε να καίτε θερμίδες καθώς αυξάνεται ο μεταβολισμός.
Οι θερμίδες που καίει κανείς με το ποδήλατο, εξαρτώνται από την ταχύτητα, το επίπεδο δυσκολίας, τον χρόνο ποδηλασίας αλλά και το βάρος του ποδηλάτη. Σε γενικές γραμμές ένα άτομο περίπου 54 κιλών καίει περίπου 420 θερμίδες ανά ώρα, σε μέτριο ρυθμό ποδηλασίας και 630 θερμίδες σε έντονο ρυθμό. Ένα άτομο 70 κιλών θα κάψει 520 θερμίδες ανά ώρα σε μέτριο ρυθμό και 782 θερμίδες ανά ώρα, σε γρήγορο ρυθμό.
Μακροζωία: Το ποδήλατο ενσωματωμένο στον τρόπο ζωής, έχει βρεθεί ότι συνδέεται με την μακροζωία.
Συντονισμός: Η ποδηλασία βελτιώνει τον νευρομυϊκό συντονισμό. Αυτό σημαίνει – με απλά λόγια- ότι αυξάνεται η ταχύτητα που θα φτάσει μια εντολή από τον εγκέφαλο στον μυ καθώς και η ταχύτητα που θα αντιδράσει ο μυς.
Πνευματική υγεία: Όπως το περπάτημα και το τρέξιμο, έτσι και το ποδήλατο βελτιώνει την πνευματική υγεία και ισορροπία. Ταυτόχρονα μειώνει το στρες και το άγχος.
Ανοσοποιητικό σύστημα: Τα οφέλη στο ανοσοποιητικό σύστημα από την ποδηλασία είναι τεκμηριωμένα. Μπορεί μάλιστα να μας προστατεύσει από ορισμένες μορφές καρκίνου, αυξάνοντας την αντίσταση του οεραγνισμού και συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των κυττάρων που προκαλούν όγκους.
Περιβάλλον: Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά σας, σκεφτείτε πόσο λιγότερο επιβαρύνετε το περιβάλλον.
Διασκέδαση: Παρά τα τεράστια οφέλη της ποδηλασίας στην υγεία, υπάρχουν πολλά άτομα που το έχουν ενσωματώσει στον τρόπο ζωής τους, απλώς και μόνο για λόγους… διασκέδασης.
Ευκολία: Αποτελεί έναν «εύκολο» τρόπο γυμναστικής καθώς όποτε και όπου θέλετε, παίρνετε το ποδηλατάκι σας και πάτε μια βόλτα στη φύση, στο χωριό ή την πόλη.
Οικονομία: Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα ξοδεύετε σε βενζίνες; Σίγουρα ναι. Σκεφτείτε τώρα πόσα θα γλιτώνετε πηγαίνοντας με το ποδήλατο στη δουλειά (εφόσον η απόσταση και ο δρόμος το επιτρέπει).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η ποδηλασία γενικότερα είναι μία διασκεδαστική ασχολία για κάθε παιδί, μιας και το ποδήλατο θεωρείται σαν ένα από τα βασικά παιχνίδια που αγοράζει κάθε γονιός στο παιδί του.
Η χρήση του ποδηλάτου ως παιχνίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί στην μόνιμη κατοικία, όπως επίσης και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της κάθε οικογένειας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για να πραγματοποιήσουμε έστω και μία απλή βόλτα θα πρέπει να τηρηθούν κανόνες ασφάλειας και χρήσης του απαραίτητου εξοπλισμού, τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά. Έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά 7-12 ετών είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ατυχήματα, γι’ αυτό η ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, προκειμένου να έχουμε υπεύθυνους και σωστά καταρτισμένους μελλοντικούς οδηγούς.
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας επίσης χαρακτηρίζονται από την έλλειψη βασικών ικανοτήτων οδήγησης και η καθοδήγηση από τους γονείς σε κάποιο από τα κοντινά και ασφαλή πάρκα της περιοχής που διαμένουν, θεωρούνται ιδανικοί χώροι εκμάθησης και εξοικείωσης με το ποδήλατο.
Στην συνέχεια θα αναφέρουμε τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά, όπως επίσης και πληροφορίες που θα κάνουν την ασχολία του παιδιού με το ποδήλατο απόλαυση, προσφέροντάς του αξέχαστη διασκέδαση.
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ότι το μέγεθος του ποδηλάτου είναι ένα από τους βασικότερους παράγοντες για ασφαλή οδήγηση, ιδίως για παιδιά νεαρής ηλικίας. Η οδήγηση ενός ποδηλάτου ιδιαίτερα ψηλού ή χαμηλού για το ύψος και την ηλικία του παιδιού, όπως επίσης ποδήλατο ιδιαίτερα βαρύ, δημιουργεί προβλήματα ισορροπίας και πιθανή αιτία πρόκλησης ατυχήματος. Ο ίδιος κανόνας ισχύει επίσης και για τους γονείς.
ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ.
• Για τις μικρές ηλικίες (άπειρους ποδηλάτες) θα πρέπει να έχει την δυνατότητα ο αναβάτης, ενώ κάθεται στην σέλα του ποδηλάτου, να ακουμπά και τα δύο πέλματα των ποδιών του στο έδαφος με τεντωμένα πόδια. Σε περίπτωση που το παιδί βελτιώνει την ισορροπία και την ικανότητα οδήγησής του, θα μπορούσε η σέλα του ποδηλάτου να σηκωθεί σταδιακά προς τα επάνω, βελτιώνοντας την ικανότητα ώθησης των πεντάλ.
• Ενώ ποδηλατούμε, ποτέ το πόδι δεν θα πρέπει να κάνει πλήρη έκταση. Στο σημείο που το πόδι έχει την μεγαλύτερη απομάκρυνση από το σώμα του παιδιού, σχηματίζεται μια μικρή γωνία στην άρθρωση του γονάτου.
• Τα χέρια θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το τιμόνι με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο έχοντας βέβαια την ιδανική θέση οδήγησης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 • Συνεχής καθοδήγηση και έλεγχος από ενήλικο άτομο ιδίως για τα παιδιά κάτω των εννέα ετών. Τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν ανεπτυγμένες ικανότητες οδήγησης τέτοιου επιπέδου προκειμένου να ποδηλατούν χωρίς επίβλεψη.
 • Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά έχουν διδαχθεί και κατανοήσει τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης πριν τους επιτραπεί να οδηγήσουν χωρίς επίβλεψη.
 • Οι αυτοκινητόδρομοι είναι πάντοτε επικίνδυνοι για τα παιδιά. Σε περίπτωση που πρόκειται να τον διασχίσουμε κάθετα, θα πρέπει να ελέγξουμε τον δρόμο με ασφάλεια κοιτώντας πρώτα αριστερά και μετά δεξιά και σε καμία περίπτωση χωρίς την καθοδήγηση ενός έμπειρου ενήλικα.
 • Για λόγους ασφάλειας τα παιδιά θα πρέπει καθώς οδηγούν να μπορούν να αγγίζουν το έδαφος με τα πέλματά τους με ιδιαίτερη ευκολία, ανά πάσα στιγμή εφόσον χρειασθεί.
 • Πάντοτε χρησιμοποιούμε ειδικό προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
 • Ποτέ δεν αφήνουμε τα παιδιά να οδηγούν τη νύχτα.
 • Δεν ακούμε μουσική (με ακουστικά) όταν οδηγούμε το ποδήλατο.
 • Η ασφαλής οδήγηση απαιτεί την χρήση και των δύο χεριών.
 • Δεν οδηγούμε πίσω από ογκώδη σταθμευμένα οχήματα (φορτηγά κ.λ.π.).
 • Η οδήγηση του ποδηλάτου τις βροχερές ημέρες πρέπει να αποφεύγεται αυστηρώς.
 • Κατά την διάρκεια της οδήγησης θα πρέπει το βλέμμα να είναι στραμμένο συνεχώς εμπρός, προκειμένου να αντιληφθούμε εμπόδια που υπάρχουν στην πορεία
 • Τέλος θα πρέπει τα παιδιά να ενημερώνουν τους γονείς τους, που πρόκειται να κινηθούν ή να παίξουν με το ποδήλατό τους.

GALLERY

Ποδήλατα Λαζαρίδης στις Σέρρες

Shares