ΜΑΚΑ → ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ισχυρό αφροδισιακό, τονωτικό, χωρίς παρενέργειες! Γνωστό σαν βότανο του σεξ των ινδιάνων Ινκας και της γονιμότητας. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν ότι η Maca μπορεί να προάγει τη λίμπιντο, τη σεξουαλική ικανότητα και ενέργεια. Ωφέλιμο για άντρες και γυναίκες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ολες οι πληροφορίες αυτού του άρθρου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την ιατρική γνωμάτευση ή  θεραπεία.  Αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή, ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, σας προτρέπουμε ιδιαιτέρως, να απευθυνθείτε στον ιατρό σας ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

Maca ρίζα – βολβός

Η Maca ( Μάκα ) είναι ρίζα σε σχήμα ραπανιού που φύεται μόνο στις Περουβιανές Άνδεις σε υψόμετρο πάνω από 10.000 πόδια, αποτελεί δε κύρια τροφή για τον τοπικό πληθυσμό. Η Maca, γνωστή και ως Lepidium Meyenii, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ν. Αμερική και τα καταπληκτικά της αποτελέσματα τεκμηριώθηκαν επιστημονικά μόλις την τελευταία 20ετία.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Ερευνες σε Ευρώπη και Αμερική υποστηρίζουν ότι:
• Αυξάνει την γενετήσια ορμή
• Ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας
• Βελτιώνει τη ζωτικότητα και την αντοχή
• Προάγει την ορμονική ισορροπία
Ευνοεί τη γονιμότητα
• Ωφέλιμο για άνδρες και γυναίκες

ΤΟ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ
Η Maca χαίρει μεγάλης εκτίμησης, στο Περού για περισσότερα από 2000 χρόνια. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι ινδιάνοι πολεμιστές Ίνκας έτρωγαν Maca για δύναμη και ζωντάνια, πριν ξεκινήσουν για τη μάχη. Οι Ισπανοί κατακτητές το αποκαλούσαν “το βότανο του σεξ των Ίνκας”. Σήμερα είναι γνωστό ως Περουβιανό Ginseng.

ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ
Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν ότι η Maca μπορεί να προάγει τη λίμπιντο, τη σεξουαλική ικανότητα και ενέργεια. Οι γυναίκες στη Νότιο Αμερική επίσης χρησιμοποιούν τη Maca για χιλιάδες χρόνια, προκειμένου να διατηρήσουν τη ζωντάνια τους, να εμποδίσουν την κούραση και να μειώσουν τις επιδράσεις της έντασης στο σώμα τους. Η Maca έχει την ικανότητα να αυξάνει τη λίμπιντο και μπορεί να λαμβάνεται καθημερινά ως συμπληρωματικό διατροφής.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ
Η διατροφική αξία της αποξηραμένης ρίζας Maca είναι υψηλή, παρόμοια με αυτή των κόκκων των δημητριακών, όπως για παράδειγμα το σιτάρι και το ρύζι. Περιέχει 60% υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνη, 8,5% ίνες και 2,2% λιπίδια. Τα ευεργετικά αποτελέσματα, που έχουν αναφερθεί ότι έχει η Maca για τη σεξουαλική λειτουργία, μπορεί να οφείλονται στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών και ζωτικών θρεπτικών στοιχείων.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ
Ένα μεγάλο μέρος των πρωτεϊνών της Maca είναι σε μορφή αμινοξέων, που είναι απαραίτητα για πολλές λειτουργίες στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και της σεξουαλικής λειτουργίας, καθώς και αυτής της γονιμότητας. Είναι επίσης απαραίτητα και για την παραγωγή ουσιών που μεταφέρουν σήματα στο νευρικό σύστημα, και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της σεξουαλικής διέγερσης και φυσικής απόδοσης κατά τη διάρκεια του σεξ. Τα κυριότερα αμινοξέα, που απαιτούν αυτές οι ουσίες, περιλαμβάνουν την φαινυλαλανίνη, τυροσίνη και ιστιδίνη και τα τρία περιέχονται σε σημαντικές ποσότητες στη Maca. Η Maca περιέχει επίσης και άλλο ένα αμινοξύ, την αργινίνη, η οποία μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της ανδρικής γονιμότητας και δραστηριότητας.

ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
Διατίθεται σκέτη σε σκόνη και σε κάψουλες, καθώς και αναμεμειγμένη με καφέ και με Γανόδερμα.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ | ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ |ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
• ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Οι πληροφορίες για το φυτό Maca (Lepidium Meyenii) που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, αποκτήθηκαν κυρίως από κλασικά βιβλία βοτάνων και είναι βασισμένες κατά κύριο λόγο, στη μακροχρόνια χρήση του στην παραδοσιακή βοτανική κουλτούρα του Περού αλλά και άλλων λαών ανά τον κόσμο.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ PUDMED . GOV
PudMed.gov | Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας | Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (United States National Library of Medicine | National Institutes of Health (ΝΙΗ) | National Center for Biotechnology Information)
Η ονομασία κλειδί που χρησιμοποιήθηκε ήταν Lepidium Meyenii.

ΚΑΦΕ ΜΕ ΜΑΚΑ, ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΚΑΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι FB072-MACA-VITA-COFFEE-ME-GANODERMA.jpg
ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑ, ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΚΑΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ | 20 ΦΑΚΕΛΑ Χ 21 GR

ΜΑΚΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ

MACA NOW 90 VEGAN CAPSULES

Shares