ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

13.00 Με ΦΠΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 6 + 1 ΔΩΡΟ + ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: BIOL0017

Κουρκουμάς.. ένας αληθινός θησαυρός για την υγεία και την ομορφιά!

Το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά (Curcuma Longa, Αγγλ. Turmeric), προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρίζας του φυτού με την κοινή ονομασία Curcuma Longa. Ο Κουρκουμάς παραδοσιακά είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιελονοσιακές, και αντιγηραντικές ιδιότητές του, έχει δε μακρά ιστορία ως φάρμακο, ως μπαχαρικό αλλά και ως χρωστική ουσία. Το αιθέριο έλαιο Κουρκουμά θεωρείται ένας εξαιρετικός παράγοντας για την υγεία – και φαίνεται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΕΡΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
Το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά έχει φρέσκο, πικάντικο και ξυλώδες άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Λαβδανιά, Φασκόμηλο, Πιπερόριζα, Ιεροβότανο, Ylang -Ylang κ.α..

ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του κουρκουμά είναι η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία.

ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ
Τα οφέλη του Kουρκουμά οφείλονται στις βιταμίνες, τις φαινόλες και άλλα αλκαλοειδή. Θεωρείται ισχυρό χαλαρωτικό και, σύμφωνα με την Αγιουβερδική ιατρική, ενισχύει την ισορροπία του οργανισμού. Επίσης έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και την προστατεύει από την πρόωρη γήρανση. Ακόμη, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση προβληματικών επιδερμίδων. Στην αρωματοθεραπεία, προωθεί την χαλάρωση και βοηθά στην αντιμετώπιση άγχους και στρες.

ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Εκτός των άλλων στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου που προκαλούν οι διάφορες φλεγμονές στο σώμα, για προβλήματα των αρθρώσεων και μυϊκούς πόνους, για την διευκόλυνση της πέψης, την υποστήριξη του ήπατος, ενώ έχει αποδειχθεί επιστημονικά και η αντικαρκινική του δράση. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα για την ισχυρή αντισηπτική, αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική του δράση, ενώ είναι χρήσιμο σε γαστρεντερικές διαταραχές, όπως αέρια εντέρου, κολίτιδα κ.α.. Θεωρείται επίσης ότι είναι καλό αντίδοτο, καθώς και δραστικό αντιπαρασιτικό για την αντιμετώπιση των σκουληκιών στα έντερα.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά του ελαίου του, το καθιστούν χρήσιμο ως συστατικό σε διάφορα καλλυντικά σκευάσματα αντιγήρανσης, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, τον αποχρωματισμό του δέρματος, την τριχοφυΐα, την ακμή κ.α.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Αντισηπτικό
  • Αντιοξειδωτικό
  • Αναλγητικό
  • Αντιγηραντικό
  • Αντικαρκινικό

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης.
Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Για εξωτερική χρήση.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Να μην χρησιμοποιείται αδιάλυτο.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Αιθέριο έλαιο κουρκουμά 10ml

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Bioland

———————————————

Ζείδωρος | Ποιότητας ζωής, Πολιτισμός και Κουλτούρα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.030 kg
Συσκευασία

10 ml

Συστατικά

Αιθέριο έλαιο Κουρκουμά

Κατασκευαστής

Bioland