Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

show blocks helper

Φιλτράρισμα προιόντων / τιμή


• Ωμέγα 3 → Πως ένα συστατικό μπορεί να κάνει τόσα πολλά

Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα έχουν την ικανότητα να βοηθούν στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στη νόσο αλτχάϊμερ, στον καρκίνο, στην αρθρίτιδα, σε παθήσεις των ματιών, ακόμα και στην απώλεια βάρους! Είναι μια εκπληκτική ιστορία! Πως ένα συστατικό μπορεί να κάνει τόσα πολλά; Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα ιχθυέλαια και μπορούν να μειώσουν τις κρυφές φλεγμονές.
Συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου, στον έλεγχο της χοληστερόλης, στη βελτίωση της μνήμης και στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης. Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, ενώ βοηθούν και στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.  Επιπλέον βοηθούν στην επούλωση πληγών, στην ανάπλαση του δέρματος καθώς και στην προστασία από τις ακτίνες UV.

• Στα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα εμπεριέχεται η τροφή του εγκεφάλου

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια η ζωή θα ήταν αδύνατη χωρίς το λίπος. Στο λίπος εμπεριέχεται η τροφή του εγκεφάλου. Γι’αυτό και η κατανάλωση λίπους έδωσε ώθηση στην εξελεκτική πορεία του προϊστορικού ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 60% του καθαρού βάρους του εγκεφάλου μας είναι λίπος. Αρκετό από αυτό το λίπος είναι απαραίτητο για την ηλεκτρική μόνωση των νεύρων (προκειμένου να διατηρήσουν την ακρίβεια στα μηνύματά τους) και για τις συνδέσεις (συνάψεις) ανάμεσα στα νεύρα που επιτρέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών με ευκολία μέσα στον εγκέφαλο. Δεν είναι δυνατόν μια διατροφή να θεωρείται ισορροπημένη χωρίς τα Ωμέγα 3 Λιπαρά Οξέα.

• Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα και αδυνάτισμα

Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα σαν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθούν και στο αδυνάτισμα. Η λήψη Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων καλής ποιότητας μπορεί να βοηθήσει σε αργό, αλλά ασφαλές αδυνάτισμα.

• Σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις για τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

Σύμφωνα με τον Dr. Barry sears Ph.D., μία από τις σπουδαιότερες ιατρικές επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα ήταν η ερμηνεία των μηχανισμών δράσης των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων.

• Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα και ο καρκίνος

Ολα τα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα εσωτερικό προγραμματισμένο ρολόϊ, ώστε να πεθάνουν την κατάλληλη στιγμή. Αυτός ο προγραμματισμένος θάνατος των κυττάρων είναι μια κατάσταση που ονομάζεται απόπτωση (apoptosis) και είναι προγραμματισμένη διαδικασία στο σώμα. Αν ο θάνατος των κυττάρων δεν ήταν προγραμματισμένος δεν θα υπήρχε κανένας τρόπος να ανακατασκευάσουμε το σώμα μας αντικαθιστώντας τα παλαιά κύτταρα με νέα. Η βασική διαδικασία της απόπτωσης μπορεί να αποκατασταθεί με τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα μακριάς αλυσίδας (ειδικά με το DHA που περιέχουν). Η συμπλήρωση της διατροφής με Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα θα βοηθούσε στην αποκατάσταση  της ισορροπίας ζωής και θανάτου των κυττάρων στο σώμα.

• Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα από ιχθυέλαιο δρουν υποστηρικτικά

– Στην υγεία της καρδιάς και τη φυσιολογική λειτουργία του αγγειακού συστήματος

– Στην υγεία των αρθρώσεων και τη φυσιολογική ευελιξία

– Στην υγεία του εγκεφάλου, τη φυσιολογική εστίαση και ψυχική διάθεση

– Στην υγεία του δέρματος (υγρασία και υφή)

• Τα τρία βασικά Λιπαρά Οξέα

Τα Ωμέγα-3 είναι ο κοινός όρος που δίνεται κυρίως σε τρία ειδικά Βασικά Λιπαρά Οξέα (EFAs) – Εικοσαπεντανοϊκό Οξύ (EPA), Docosahexaenoic Acid (DHA) και Αλφα-Λινολεϊκό Οξύ (ALA). Το EPA και το DHA βρίσκονται σε ζωικές πηγές όπως τα ψάρια και τα κριλ, ενώ το ALA βρίσκεται σε φυτικές πηγές όπως λινάρι, κολοκύθα και μαύρη σταφίδα.

Dr. Barry Sears Ph.D., Καταξιωμένος Ερευνητής του ΜΙΤ, Ιατρικός Οραματιστής

————————————————————————————

Ζείδωρος | Ποιότητα Ζωής Πολιτισμός και Κουλτούρα

 

Shares