fbpx

Ο κορονοϊός και η προσέγγισή του με την ανοσολογική διατροφή

Οι ιοί ήταν εδώ πολύ πριν από εμάς και σίγουρα θα μας ξεπεράσουν. Έτσι, όταν ένας νέος ιός (όπως ο κορονοϊός) διασχίζει τη φυσική του δεξαμενή των ζώων για να μολύνει τους ανθρώπους, τι θα κάνετε;

Dr. Barry Sears Ph.D. | Καταξιωμένος ερευνητής του ΜΙΤ – Ιατρικός Οραματιστής | On March 25, 2020

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ TΟ CDC ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ο σημερινός τρόπος αντιμετώπισης των πανδημιών της ιογενούς λοίμωξης είναι η απλή παράδοση στη δύναμη ενός νέου ιού και η χρήση εμβολίων και αντιβιοτικών και σύγχρονης ιατρικής περίθαλψης για το μολυσμένο άτομο μέχρι να επιβιώσει ή να πεθάνει. Σύμφωνα με το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), εξακολουθούμε να μην κάνουμε καλή δουλειά στις ΗΠΑ, όπου κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης 2018-2019 εκτιμήθηκε ότι περισσότεροι από 35 εκατομμύρια Αμερικανοί μολύνθηκαν (περίπου το 9% του συνολικού πληθυσμού) με τη γρίπη και 34.000 Αμερικανοί πέθαναν, παρόλο που έχουμε εμβόλια, αντιιικά φάρμακα και αντιβιοτικά.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ
Η χρήση καραντίνας δεν είναι καινούργια και χρονολογείται από τον 14o αιώνα με τον μαύρο θάνατο. Είναι μάλλον απίθανο όμως ότι ο σιδηρούς έλεγχος καραντίνας που χρησιμοποιήθηκε στην Κίνα να λειτουργήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ;
Πιστεύω ότι η απάντηση είναι ναι. Ονομάζω αυτή την προσέγγιση ανοσοδιατροφής. Το σώμα διαθέτει ένα ισχυρό εσωτερικό σύστημα για την καταπολέμηση των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων. Ξεκινά με το πιο πρωτόγονο μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, το οποίο είναι το έμφυτο σύστημα. Λειτουργεί ως ο πρώτος μας ανταποκριτής στην μικροβιακή εισβολή. Το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο περίπλοκο, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που αφομοιώνουν τον μικροβιακό εισβολέα και θυμάται τη δομή του όταν μπορεί να επιστρέψει, αλλά χρειάζεται το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα για να το προκαλέσει. Σε αντίθεση με το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα, το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται υπό ισχυρό διαιτητικό έλεγχο και εκεί μπαίνει η ανοσολογική διατροφή.

ΤΟ ΕΜΦΥΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο η οδηγία των ατόμων να τρώνε μια υγιεινή διατροφή. Χρειάζεται ένα εξαιρετικά καθορισμένο πρόγραμμα διατροφής για να βελτιστοποιήσετε το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκρίνεται περισσότερο στους μικροβιακούς εισβολείς. Το ονομάζω αυτό Resolution Response ™, και αποτελείται από τρεις ξεχωριστές διατροφικές παρεμβάσεις, οι οποίες δουλεύουν μαζί ως ομάδα αναμετάδοσης για να μειώσουν, να επιλύσουν και να επιδιορθώσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τραυματισμό, όπως μικροβιακές λοιμώξεις, όπως ο κορονοϊός.

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Οποιαδήποτε βλάβη (όπως μια ιογενής λοίμωξη) προκαλεί μια αρχική φλεγμονώδη απάντηση για να ειδοποιήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ότι δέχεται επίθεση. Όσο περισσότερη φλεγμονή έχετε στο σώμα σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να ανταποκριθείτε σε αυτή την πρόκληση μικροβίων. Επομένως, ο πρώτος στόχος σας είναι να μειώσετε τη φλεγμονή στο σώμα ακολουθώντας μια αντιφλεγμονώδη διατροφή, όπως η δίαιτα Διατροφική Ζώνη (Zone). Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα.

ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ RESOLVINS ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΗ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ
Πρέπει επίσης να επιλύσετε τη φλεγμονή που προκαλείται από το μικρόβιο αυξάνοντας την παραγωγή μιας ομάδας ορμονών γνωστών ως resolvins. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη λήψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων υψηλής δόσης. Ποιά είναι η σωστή δόση; Το αίμα σας θα σας πει. Εάν ο λόγος AA / EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) σας είναι μεταξύ 1,5 και 3, τότε παίρνετε αρκετά. Για τους περισσότερους Αμερικανούς τουλάχιστον 5 γραμμάρια EPA και DHA ημερησίως για να φτάσετε σε αυτόν τον ιδανικό λόγο, καθώς ο λόγος AA / EPA για τον μέσο Αμερικανό είναι περίπου 20.

ΟΙ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΖΥΜΟ AMPK
Πρέπει να επιδιορθώσετε τη φλεγμονή ενεργοποιώντας το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, χρησιμοποιώντας πολυφαινόλες υψηλής δόσης που είναι υδατοδιαλυτές (όπως οι δελφινιδίνες) έτσι ώστε να εισέρχονται στο αίμα για να ενεργοποιήσουν το ένζυμο γνωστό ως AMPK. Πόσες υδατοδιαλυτές πολυφαινόλες χρειάζεστε; Αρκετές για να διατηρήσετε τα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σας, μεταξύ 4,9 και 5,1%. Αυτό χρειάζεται περίπου 1 γραμμάριο υδατοδιαλυτών πολυφαινολών την ημέρα. Τέτοιες πολυφαινόλες βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα σε βατόμουρα ή σε υψηλότερες συγκεντρώσεις σε εκχυλίσματα δελφινιδίνης, όπως το MAQUI RX POLIFENOLI. Μόλις ενεργοποιηθεί το AMPK, τότε ενορχηστρώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να επιτεθεί και να εξουδετερώσει το μικρόβιο. Εάν κάποια από τα τρία στάδια (μείωση, επίλυση και επιδιόρθωση) δεν λειτουργεί με τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα, η ικανότητά σας να ελέγχετε τη μόλυνση πιθανόν να μειωθεί, πράγμα που θα σήμαινε τη διαφορά είτε των ήπιων, έως και των σοβαρών συμπτωμάτων. Η επιλογή του αποτελέσματος είναι δική σας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Εκτιμώμενες Παθήσεις Γρίπης, Ιατρικές επισκέψεις, Νοσηλεία και Θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες – εποχή γρίπης 2018-2019

Dr. Sears Blog Zone Diet / Πρωτότυπο άρθρο

VIDEO DR. BARRY SEARS Ph.D.
ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ

Ζείδωρος | 25 Μάρτιος 2020 | 21:54

Shares