fbpx

Tel.: +30 6982104135  |  Email: info@zeidoros.com   |  Για αγορές 29€ και άνω τα μεταφορικά είναι Δωρεάν

 

ΝΟΝΙ (Morinda Citrifolia)

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Νόνι είναι ο καρπός του φυτού Morinda Citrifolia και χρησιμοποιούνταν για παραδοσιακή θεραπεία από τους κατοίκους της Πολυνησίας για περισσότερα από 2000 χρόνια!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο που αναπτύσσεται σε ανοικτές παράκτιες περιοχές στο επίπεδο της θάλασσας. Όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα. Ο καρπός του είναι ο πιο πλούσιος σε διατροφικά στοιχεία.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΝΟΝΙ 

Περισσότερες από 200 φυτοχημικές ενώσεις έχουν απομονωθεί! Ανθρακινόνες και οι γλυκοζίνες τους. Λιπαρά οξέα και τα παράγωγά τους. Ιριδοειδή και οι γλυκοσίδες τους. Φλαβονοειδή, λιγνάνες και νεολιγνάνες. Φαινυλοπροπανοειδή. Σακχαρίτες, τριτερπενοειή και προ-ξερονίνη.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΚΑΛΙΟ 

Το Νάτριο και το κάλιο είναι απαραίτητα για τη ζωή και την καλή υγεία. Εχουν συμπληρωματικούς ρόλους και η ισορροπία μεταξύ των δύο στοιχείων είναι κρίσιμη! Συνήθως όμως τρώμε περισσότερο Νάτριο (αλάτι). Αντί να τρώμε 1 Νάτριο (Na) προς 5 Κάλιο (K), τρώμε 2 Νάτριο προς 1 Κάλιο. Τρώμε δέκα φορές περισσότερο Νάτριο από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε!

Το Νάτριο (Na) = χλωριούχο Νάτριο = Επιτραπέζιο αλάτι συνδέεται με την υψηλή πίεση στο αίμα και άλλα προβλήματα του καρδιαγγειακού όπως, καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια. Συνδέεται επίσης με τη νεφρική ανεπάρκεια και το οίδημα. Το Κάλιο από την άλλη συνδέεται με την χαμηλή πίεση του αίματος. Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε κάλιο (χυμός Νόνι) εξουδετερώνουμε τις αρνητικές επιδράσεις του αλατιού και καταπολεμάμε την υπέρταση!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 

Το Νόνι είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας αφού συμβάλλει στην πρόληψη και καταπολέμηση προβλημάτων υγείας όπως:

Ρύθμιση της περιόδου

Κράμπες της περιόδου

Υπερβολική εμμηνόροια

Απουσία περιόδου (αποκατάσταση)

Κολπικές εκκρίσεις

Υπογονιμότητα

ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ 

Πόνοι εγκυμοσύνης

Αιμορραγία

Βοηθά στην υποστροφή της μήτρας

Αιμορραγία μετά τον τοκετό

Η ΞΕΡΟΝΙΝΗ 

Πολύ σημαντικές ενώσεις του σώματος είναι πρωτεΐνες: ένζυμα, ορμόνες, αντισώματα.

Οι πρωτεΐνες των κυττάρων εξαρτώνται από ένα συγκεκριμένο σχήμα για να επιτελέσουν τη λειτουργία τους. (σαν μια κλειδαριά και ένα κλειδί).

Η Ξερονίνη συμβάλλει στη διατήρηση της δομής των πρωτεϊνών.

Είναι παρούσα σε πολλές φυσικές ουσίες.

Το Νόνι περιέχει 40 φορές περισσότερη Ξερονίνη από οποιαδήποτε άλλη τροφή!

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΝΟΝΙ

Ο χυμός από τον καρπό του φημισμένου αυτού φυτού, περιέχει 40 φορές περισσότερη Ξερονίνη από κάθε άλλο τρόφιμο! Η Ξερονίνη επαναφέρει τις ορμόνες στην κανονική τους δομή! Κατεβάζει την πίεση!

Στην πραγματικότητα ο χυμός Νόνι έχει πάνω από 100 βασικούς και δευτερεύοντες τομείς εφαρμογής. Σύμφωνα με τις έρευνες του Dr. Neil Solomon της Ιατρικής Σχολής John Hopkins και του Πανεπιστημίου Maryland ο χυμός Νόνι μπορεί να εκτιμηθεί ως φαρμακευτικό φυτό χάρη στις ακόλουθες επιδράσεις του στην υγεία:

Κατεβάζει την υψηλή πίεση του αίματος

Αυξάνει την ενεργητικότητα του οργανισμού

Εχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα. Με τη συμβολή των ορμονών μελατονίνης και σεροτονίνης επιδρά στην επανάκτηση του ύπνου, της θερμοκρασίας και της διάθεσης.

• Επιδρά ως αντισταθμηστικό και σταματάει τις φλεγμονές

• Απαλύνει τον πόνο

• Εχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, που μειώνουν τις διαταραχές του χωνευτικού και καρδιαγγειακού συστήματος.

Ο χυμός Νόνι επιδρά θετικά σε ανθρώπους με δυσκολία στην όραση που προέρχεται από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Εχει ευεργετική επίδραση σε ασθένειες του νευρικού συστήματος όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον.

• Καταπολεμά στο αρχικό στάδιο την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΝΟΝΙ

Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών

Συμβάλλει στην ταχύτητα ανάρρωσης

Ενισχύει το αναοσοποιητικό. Διεγείρει την παραγωγή Τ-κυττάρων που έχουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση ασθενειών

Αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλά είδη βακτηρίων

Εχει εξαιρετικές παυσίιπονες ιδιότητες

Ο χυμός Νόνι παρεμποδίζει την ανάπτυξη στο αρχικό στάδιο του καρκίνου και παρεμποδίζει την αύξηση καρκινικού όγκου, επιβάλλοντας τα πειραγμένα κύτταρα να λειτουργούν κανονικά.

• Αναστέλλει την αγγειογένεση κόβοντας έτσι την παροχή αίματος στα καρκινικά κύτταρα. Όταν τα καρκινικά κύτταρα στερούνται των θρεπτικών ουσιών θα πεθάνουν από την ασιτία! 

Ο Dr. Sechter Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεραπείας με Φυσικές Ουσίες, στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας επισημαίνει: «ως κλινικός θεραπευτής έχω παρατηρήσει πως ο χυμός Νόνι παρέχει σημαντική ακόμα και πολύπλευρη θεραπευτική επίδραση στην πρόληψη και στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας!»

MORINZHI: Ο ΧΥΜΟΣ ΝΟΝΙ ΤΗΣ DXN 

Ο χυμός από καρπούς Νόνι (Morinda Citrifolia) της Dxn (Morinzhi), καλλιεργείται στην ιδιόκτητη φάρμα της στη Μαλαισία σε φυσικό περιβάλλον και ιδανικές κλιματικές συνθήκες με βάση τη τοπική τεχνογνωσία. Διατίθεται σε συσκευασίες 285 ml και 700 ml εμπλουτισμένος με χυμό Ιβίσκου (Hibiscus-Roselle) που εξάγεται από κάλυκες Roselle, για καλύτερη γεύση. Ο χυμός Ιβίσκου είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, β-καροτένιο και βιταμίνες Β1, Β2, Β6

Οπως όλα τα προϊόντα DXN έτσι και ο χυμός Νόνι αντανακλά τη φιλοσοφία της εταιρείας και τα υψηλά στάνταρς διασφάλισης ελέγχου ποιότητας που έχει καθιερώσει, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα βιοενεργά στοιχεία της πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια παραγωγής. Για τους λόγους αυτούς η Διεθνής Εδρα της DXN έχει αναπτύξει αποκλειστικές προηγμένες τεχνικές καλλιέργειας και επεξεργασίας για να παράγει στη φάρμα της χυμό Νόνι κορυφαίας ποιότητας! 

Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ DXN 

Η DXN ιδρύθηκε το 1993 από τον DatoDr. Lim Siow Jin απόφοιτο του διάσημου Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας. Εχει έδρα τη Μαλαισία με δική της Φάρμα Καλλιέργειας Γανοδέρματος, που καταλαμβάνει έκταση 700 στρεμμάτων καθώς και φαρμακευτικό εργοστάσιο 34.000 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής. Εχει πιστοποιηθεί με MSISO 14001 και ως οργανική φάρμα με το πρότυπο MS 1529:2001. Είναι επίσης η πρώτη εταιρεία Lingzhi που έλαβε πιστοποιητικό GMP (Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική), ISO 9002 και ISO 14001. To 1999 έλαβε πιστοποιητικό TGA (Therapeutic Goods Administration) από το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας.

Η πιστοποίηση ISO 14001 είναι μια επιβράβευση για την DXN και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας που εφαρμόζει, για την παραγωγή οργανικών προϊόντων σε όλα τα στάδια.

Τον Ιούλιο του 2006 το εργαστήριο της DXN έλαβε MSISO/IEC 17025 Πιστοποιητικό Διαπίστευσης, για την τεχνική του ικανότητα και επάρκεια, την εφαρμογή και τη λειτουργία ενός ποιοτικού συστήματος διαχείρισής του.

Η λειτουργία της DXN στηρίζεται στις αξίες της ποιότητας, της επιχειρηματικής ηθικής και της πραγματικής υγείας. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη σε αυτές τις αξίες σε όλες τις πτυχές του επιχειρηματικού της μοντέλου: από την καλλιέργεια και την επεξεργασία, μέχρι την προώθηση και διανομή των προϊόντων της στον καταναλωτή! 

ΑΥΣΤΗΡΑ STANDARDS ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Τα προϊόντα της DXN δεν περιέχουν τεχνητά στοιχεία ούτε συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες. Η διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στη διατήρηση της φυσικής και βιολογικής ποιότητας των προϊόντων της!

Πηγές-Βιβλιογραφία:

“THE NONI SOLUTION” του Neil Solomon MD. PhD, της Ιατρικής Σχολής John Hopkins/Πανεπιστ. Meryland

Προτεινόμενα Προιόντα:

DXN Morinzhi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares