BOTEGAS KRONTIRAS ARGENTINA

KRONTIRAS WINES

Στη Μεντόζα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Lujan de Cujo, όπου παράγονται τα καλύτερα Malbec της Αργεντινής, εγκαταστάθηκε μια Ελληνική οικογένεια. Ο Κωνσταντίνος Κροντηράς και η σύζυγός του Σιλβίνα Κροντηρά, λάτρεις του καλού κρασιού και της Αργεντινής. Eδώ φώλιασαν την αγάπη τους για το καλό κρασί. Δημιούργησαν ένα μοναδικό οινoποιείο, με εντελώς σύγχρονο οικολογικό εξοπλισμό και μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές, συνολικής δυναμικότητας περίπου 200.000 λίτρων. Είναι μάλιστα, η πρώτη  φορά που στη Μεντόζα, ένα ιδιόκτητο πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο, οινοποιεί τα δικά του βιοδυναμικά σταφύλια!

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ “ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
Είναι τόσο σύγχρονο και τόσο καλοφτιαγμένο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο! Η αρχιτεκτονική του οινοποιείου το οποίο έχει λάβει την πιστοποίηση Demeter το 2012, είναι εμπνευσμένη από τις αρχές της βιοδυναμικής και την αρχαία ιερή γεωμετρία, με σκοπό να δημιουργηθεί το τέλειο περιβάλλον για την οινοποίηση και την παλαίωση των κρασιών, ενώ επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά μονωτικά υλικά (άχυρο) και μέθοδοι ανακύκλωσης, για την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-71-1024x1024.jpg

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ TERROIR
Η αρχαία ιερή γεωμετρία του Οινοποιείου Botegas Krontiras αγκαλιάζει απαλά τους καρπούς των βιοδυναμικών αμπελώνων του, από τους οποίους γεννιούνται τα κρασιά Krontiras Wines, μια καθαρή έκφραση του terroir. Το οινοποιείο εφαρμόζει τη χρυσή τομή φ (1,618) και π (3,14), για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για οινοποίηση και παλαίωση.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-72-1024x1024.jpg

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Τα σταφύλια προέρχονται από δύο αμπελώνες, που διαθέτουν βιολογική (από το 2009) και βιοδυναμική (από το 2012) πιστοποίηση. Στην περιοχή του Maipu όπου δροσερές νύχτες και ζεστές ημέρες δημιουργούν ένα μικροκλίμα ιδανικό για κρασιά με έντονο χρώμα και αρώματα, φυτεύτηκε το 2005 ο αμπελώνας Villa Seca με τις ποικιλίες Malbec, Petit Verdot, Chardonnay και Aglianico.
Ταυτόχρονα, στις όχθες του ποταμού Mendoza στην περιοχή του Perdriel που είναι ξακουστή για τα παλιά αμπέλια της, αγοράστηκε ο φημισμένος αμπελώνας Lunlunta, τα σταφύλια του οποίου οινοποιούνται αποκλειστικά για το διεθνώς βραβευμένο Dona Silvina Reserva Malbec, που είναι το κορυφαίο κρασί του οινοποιείου. Φυτεμένος με κλήματα 120 ετών από τις ποικιλίες Malbec και Tempranillo, αρχαίες ελιές και οπωροφόρα, δροσίζονται εδώ τα πρωινά από τον αέρα των Ανδεων, ο οποίος συμβάλλει στο ξεχωριστό μικροκλίμα της περιοχής. Τη βιοποικιλότητα του κτήματος συμπληρώνει μια μικρή φάρμα με αγελάδες, πρόβατα, άλογα, γαϊδουράκια και γουανάκους, ένα είδος λάμα με κοντό κοκκινωπό τρίχωμα.

Ο τρύγος της κάθε σοδειάς στη φάρμα Krontiras Wines αποτελεί μία ξεχωριστή δραστηριότητα, η οποία πραγματοποιείται με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-160-1024x1024.jpg

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΒΑ | ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ | ΔΟΚΙΜΗ ΚΡΑΣΙΩΝ
Στην υπόγεια κάβα του Οινοποιείου Krontiras Wines οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά ποικιλιών που έχουν ήδη εμφιαλωθεί, αλλά και εκείνων που βρίσκονται σε βαρέλια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-109-1024x1024.jpg

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
Τα εκλεκτά βιοδυναμικά κρασιά της Φάρμας Krontiras Wines αποθηκεύονται με ιδιαίτερη φροντίδα, από το έμπειρο προσωπικό της επιχείρησης.

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ
Σημειωτέον ότι ο οινοτουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην περιοχή της Μεντόζα. Για το λόγο αυτό στη μέση του κτήματος με εξαιρετική θέα στις Ανδεις και τους αμπελώνες της περιοχής έχει δημιουργηθεί  ένας ξενώνας που συνδέεται υπόγεια με τα κελάρια του οινοποιείου. Διαθέτει τέσσερις πολυτελείς σουίτες, εστιατόριο και χώρους υποδοχής οινοτουριστών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της βιοδυναμικής καλλιέργειας και οινοποίησης.

ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ
Οι επισκέπτες στη φάρμα Botegas Krontiras έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στο αγρόκτημα και να γνωρίσουν τα ζώα που ζουν εκεί, τα οποία είναι σημαντικοί πρωταγωνιστές σε όλη τη διαιδιασία παρασκευής των κρασιών Krontiras Wines.

KRONTIRAS WINES GALLERY

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-107.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-200-1024x576.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-76-1024x1024.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-197-1024x576.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KRONTIRAS-WINES-19.png

Krontiras Wines
Olavarría 4900, Luján de Cuyo
Mendoza | Argentina | www.krontiraswines.com

Shares