ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ → ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

Η ΦΟΒΙΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ!
Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί το λίπος ως το επιβλαβέστερο συστατικό της διατροφής, επειδή πιστεύει ότι αυτό είναι η βασική αιτία πάχους. Σύμφωνα με τον Dr. Barry Searsη αντίληψη αυτή για το λίπος είναι λανθασμένη. Το λίπος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα σημαντικό διατροφικό συστατικό και όχι ως μια παχυντική ουσία. Για να χάσετε λίπος θα πρέπει να τρώτε και λίπος!Dr. Barry Sears Ph.D.
Καταξιωμένος Ερευνητής του ΜΙΤ | Ιατρικός οραματιστής | Δημιουργός της Διατροφικής Ζώνης

ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια η ζωή θα ήταν αδύνατη χωρίς το λίπος. Στο λίπος εμπεριέχεται η τροφή του εγκεφάλου.
Γι’αυτό και η κατανάλωση λίπους έδωσε ώθηση στην εξελεκτική πορεία του προϊστορικού ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 60% του καθαρού βάρους του εγκεφάλου μας είναι λίπος. Αρκετό από αυτό το λίπος είναι απαραίτητο για την ηλεκτρική μόνωση των νεύρων (προκειμένου να διατηρήσουν την ακρίβεια στα μηνύματά τους) και για τις συνδέσεις (συνάψεις) ανάμεσα στα νεύρα που επιτρέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών με ευκολία μέσα στον εγκέφαλο.

ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΛΙΠΑΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ
Είναι η αντίδραση του σώματος στους περιττούς υδατάνθρακες της διατροφής σας, που σας παχαίνει. Το σώμα σας έχει περιορισμένη ικανότητα αποθήκευσης των υδατανθράκων, αλλά μπορεί εύκολα να μετατρέψει σε λίπος αυτούς που περισσεύουν.

ΑΛΛΟ ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΑΣΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
Για να μπείτε στη Διατροφική Ζώνη και να παραμείνετε μόνιμα θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στο χάσιμο βάρους και στο χάσιμο λίπους.

ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Είναι γενετικά αδύνατον να χάσετε περισσότερο από μισό κιλό σωματικού λίπους την εβδομάδα! Αν χάσετε περισσότερο αυτό θα είναι νερό και μυϊκή μάζα. Αυτός είναι ο λόγος που όσοι ακολουθούν γρήγορες δίαιτες γίνονται κοκαλιάρηδες. Οι γρήγορες δίαιτες αδυνατίσματος δεν είναι ασφαλείς και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

Το 23χρονο μοντέλο Rosalie Nelson από το Λονδίνο που υποχρεώθηκε σε εξαντλητική δίαιτα πριν και μετά τη δίαιτα!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Το να τρώτε λιγότερο και το να χάνετε λίπος δεν πάνε απαραίτητα μαζί. Οι δίαιτες με τις λίγες θερμίδες και τους πολλούς υδατάνθρακες γεννούν στον οργανισμό μια σειρά από βιοχημικές αντιδράσεις, που σας βγάζουν έξω απ’τη Ζώνη και κάνουν ακόμα δυσκολότερη την πρόσβαση στο αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια.

ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΑΣ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
1. Διατηρείστε τον έλεγχο της ινσουλίνης ακολουθώντας τη διατροφική Ζώνη. (Σε κάθε γεύμα τα μακροθρεπτικά συστατικά σας να είναι 30% πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών, 40% υδατάνθρακες και 30% λίπος καλής ποιότητας. Τρία ισορροπημένα γεύματα και δύο σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα ημερησίως).
2. Κάντε έλεγχο της χοληστερίνης του αίματος νηστικός, για να μετρήσετε την αναλογία TG/HDL. Στην περίπτωση που η αναλογία TG/HDL είναι μικρότερη από 2 συμπληρώστε τη δίαιτά σας με 2,5γρ. ΩΜΕΓΑ-3 Λιπαρών Οξέων μακριάς αλυσίδας ημερησίως (1 κουταλάκι του γλυκού ή 8 κάψουλες). Αν η αναλογία TG/HDL είναι μεγαλύτερη του 2 συμπληρώστε τη δίαιτά σας με 5γρ. ΩΜΕΓΑ-3 Λιπαρών Οξέων μακριάς αλυσίδας (2 κουταλάκια του γλυκού ή 8 κάψουλες) για τριάντα ημέρες και μετά μειώστε τη λήψη σε 2,5 γρ. ημερησίως.
Ελέγχετε την αναλογία TG/HDL κάθε έξι μήνες. Ο σκοπός είναι να διατηρείτε την αναλογία TG/HDL μεταξύ 1 και 2.
Αφοσιωθείτε σε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της ινσουλίνης. Η Αμερικανική Ενωση Καρδιάς προτείνει να κάνετε 30 με 45 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης (περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, πατινάζ κ.α.) τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ → ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ!
«Συμπληρώστε πάντα τη διατροφή σας με Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα μακριάς αλυσίδας καλής ποιότητας, υψηλής καθαρότητας, νέας γενιάς, μοριακά αποσταγμένου. Η λήψη ποιοτικού ιχθυελαίου μαζί με την ισορροπημένη διατροφή σας μέσα στη Ζώνη, είναι το κλειδί για να χάσετε λίπος».

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟΥ
Αν το ιθχυέλαιο είναι τόσο πολύτιμο για την υγεία άλλο τόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ιθχυέλαιο υψηλής ποιότητας. Το ιχθυέλαιο της Διατροφικής Ζώνης είναι μοριακά απεσταγμένο για υψηλή καθαρότητα, πλούσιο σε EPA και DHA.

ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
• Μοριακά απεσταγμένο για υψηλή καθαρότητα
• Πλούσιο σε λιπαρά οξέα EPA & DHA  
Για κάθε 1000 mg ιχθυελαίου τα 750 mg είναι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εκ των οποίων:
• EPA (Εισοσαπεντανοϊκό οξύ) 200 mg
• DHA (Δοκοσοεξανοϊκό οξύ) 200 mg
• Λοιπά Ωμέγα-3 150 mg
Διατίθεται σε συσκευασίες: 120 κάψουλες και σε υγρή μορφή 100 ml (3 φιαλίδια Χ 33,3 ml)
Αριθμ. Έγκρισης ΕΟΦ: 24309 / 18-4-2005

OMEGA-3 RX ΜΑΚΡΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ | 120 CAPSULES
OMEGA-3 RX ΜΑΚΡΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ | 166,5 ml (5 ΦΙΑΛΙΔΙΑ Χ 33,3 ml)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ
Η δύναμη του Hollywood έπεισε πολλούς να ακολουθήσουν το διατροφικό μου πρόγραμμα (βλέποντας εικόνες κομψών διασημοτήτων του Hollywood σε περιοδικά, να λένε ότι έχασαν βάρος και ομόρφηναν όταν μπήκαν στη Διατροφική Ζώνη). Στο Holllywood αν δεν φαίνεσαι ωραίος δεν παραμένεις για πολύ καιρό διασημότητα. Γι’αυτό στο Hollywood οι πιο δημοφιλείς λέξεις είναι Διατροφική Ζώνη. Dr. Barry Sears Ph.D..

ΠΡΟΣΟΧΗ
«Ακολουθήστε τις προτάσεις μου για συμπληρώματα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα της μακριάς αλυσίδας, μόνο αν χρησιμοποιείτε ιχθυέλαιο υψηλής ποιότητας, νέας γενιάς, μοριακά αποσταγμένο» Barry Sears Ph.D..

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι zone.gif

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
• THE ZONE
• THE OMEGA RX ZONE
• THE ZONE DIET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Διατροφική Ζώνη

Shares