Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ

Η Διατροφική Ζώνη είναι δημιούργημα του Barry Sears PH.D., καταξιωμένου ερευνητή του ΜΙΤ και Ιατρικού Οραματιστή. Είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονων και επίπονων ερευνών, αλλά και μιας συναρπαστικής εμπειρίας ζωής, εμπνευσμένη στην εξέλιξή της από το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής του 1982, το οποίο απονεμήθηκε σε τρεις διακεκριμένους επιστήμονες για τις ανακαλύψεις τους, τόσο στην ερμηνεία των μηχανισμών δράσης της ασπιρίνης (John Vane), όσο και στην ερμηνεία των μηχανισμών των προσταγλανδινών και συναφών ουσιών (Bengt Samuelsson και Sune Bergstrom).

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Dr_barry_Sears.jpg
Dr. Barry Sears Ph.D.

Διατροφική Ζώνη είναι η κατάσταση του μεταβολισμού κατά την οποία το σώμα λειτουργεί στο έπακρο της ικανότητάς του!

Η Διατροφική Ζώνη είναι τρόπος ζωής για άριστη υγεία σύμφωνα με τον οποίο, χρησιμοποιούμε το φαγητό για να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής! Η Διατροφική Ζώνη είναι ένας διατροφικός χάρτης που σας εξασφαλίζει:
Αυξημένη εγκεφαλική διαύγεια
Μακροζωΐα
Μεγιστοποίηση της σωματικής απόδοσης
Μόνιμο χάσιμο βάρους (λίπους)
Αντιστροφή των χρόνιων ασθενειών
Αντιγήρανση κ.α..

ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ο Dr. Barry Sears είναι κατηγορηματικός: Αν ο στόχος σας είναι η ευεξία, και θα πρέπει να είναι, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή.. όχι για δύο εβδομάδες, όχι για δύο μήνες, ούτε για δύο χρόνια, αλλά για όλη σας τη ζωή! Η διατροφή μέσα στη Ζώνη είναι η ασπίδα που σας προστατεύει από κρυφές φλεγμονές. Είναι μια αντιφλεγμονώδης διατροφή για άριστη υγεία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σύμφωνα με τον Dr. Barry Sears το καλύτερο όπλο αποτροπής και καταπολέμησης του καρκίνου είναι η διατροφή μέσα στη Διατροφική Ζώνη. “Δυστυχώς όλες οι σύγχρονες θεραπείες έχουν ουσιαστικά αγνοήσει τον πιο βασικό βιολογικό τροποποιητή της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος, τα εικοσανοειδή. Η υπερπαραγωγή «κακών» εικοσανοειδών καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στον καρκίνο”.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι αθλητές έχουν καλύτερες επιδόσεις με μια διατροφή υψηλών λιπαρών!
Το λίπος μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του αθλητή! Με το να αυξήσουμε κατάλληλα τα επίπεδα του λίπους του, μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις και την αντοχή του. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μυϊκός ιστός στον ίδιο «χώρο» μπορεί να αποθη κεύσει περισσότερο λίπος από υδατάνθρακες, και να το χρησιμοποιήσει ως πηγή ενέργειας.
Στην πραγματικότητα, η ποσότητα του αποθηκεύσιμου λίπους είναι διπλάσια από την αντίστοιχη των υδατανθράκων. Με το να αυξήσει λοιπόν την κατανάλωση λίπους ένας αθλητής, αυξάνει και τα ποσοστά ενδομυϊκού λίπους και συνεπώς υπερτερεί των άλλων αθλητών, ιδιαίτερα σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι athletes.jpg

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Το να τρώτε λιγότερο και το να χάνετε λίπος δεν πάνε απαραίτητα μαζί. Οι δίαιτες με τις λίγες θερμίδες και τους πολλούς υδατάνθρακες γεννούν στον οργανισμό μια σειρά από βιοχημικές αντιδράσεις, που σας βγάζουν έξω απ’τη Ζώνη και κάνουν ακόμα δυσκολότερη την πρόσβαση στο αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια.

Η ΦΟΒΙΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ!
Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί το λίπος ως το επιβλαβέστερο συστατικό της διατροφής, επειδή πιστεύει ότι αυτό είναι η βασική αιτία πάχους. Σύμφωνα με τον Dr. Barry Sears, η αντίληψη αυτή για το λίπος είναι λανθασμένη. Το λίπος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα σημαντικό διατροφικό συστατικό και όχι ως μια παχυντική ουσία. Για να χάσετε λίπος θα πρέπει να τρώτε και λίπος!

ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια η ζωή θα ήταν αδύνατη χωρίς το λίπος. Στο λίπος εμπεριέχεται η τροφή του εγκεφάλου.
Γι’αυτό και η κατανάλωση λίπους έδωσε ώθηση στην εξελεκτική πορεία του προϊστορικού ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 60% του καθαρού βάρους του εγκεφάλου είναι λίπος. Αρκετό από αυτό το λίπος είναι απαραίτητο για την ηλεκτρική μόνωση των νεύρων (προκειμένου να διατηρήσουν την ακρίβεια στα μηνύματά τους) και για τις συνδέσεις (συνάψεις) ανάμεσα στα νεύρα που επιτρέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών με ευκολία μέσα στον εγκέφαλο.

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ → ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ!
“Συμπληρώστε πάντα τη διατροφή σας με Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα μακριάς αλυσίδας καλής ποιότητας, υψηλής καθαρότητας, μοριακά αποσταγμένου. Η λήψη ποιοτικού ιχθυελαίου μαζί με την ισορροπημένη διατροφή σας μέσα στη Ζώνη, είναι το κλειδί για να χάσετε λίπος”.

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ!
Σύμφωνα με τον Dr. Barry sears Ph.D., μία απο τις σπουδαιότερες ιατρικές επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα ήταν η ερμηνεία των μηχανισμών δράσης των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟΥ
Αν το ιθχυέλαιο είναι τόσο πολύτιμο για την υγεία άλλο τόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ιθχυέλαιο υψηλής ποιότητας. Το ιχθυέλαιο της Διατροφικής Ζώνης είναι μοριακά απεσταγμένο για υψηλή καθαρότητα.

ΜΟΝΟΝ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ
“Ακολουθήστε τις προτάσεις μου για συμπληρώματα σε Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα μακριάς αλυσίδας, μόνο αν χρησιμοποιείτε ιχθυέλαιο Διατροφικής Ζώνης υψηλής καθαρότητας μοριακά απεσταγμένο”. Dr. Barry Sears PH.D.

Η ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΕΛΑΙΩΝ | ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ BARRY SEARS PH.D.
Τα καλά νέα είναι ότι τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα έχουν την ικανότητα να βοηθούν στις καρδιαγγεικές παθήσεις, στη νόσο αλτχάϊμερ, στον καρκίνο, στην αρθρίτιδα, σε παθήσεις των ματιών, ακόμα και στην απώλεια βάρους! Είναι μια εκπληκτική ιστορία! Πως ένα συστατικό μπορεί να κάνει τόσα πολλά; Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα ιχθυέλαια και μπορούν να μειώσουν τις κρυφές φλεγμονές. Αυτά είναι τα καλά νέα.
Υπάρχουν όμως και άσχημα νέα! Τα ίδια επίπεδα των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων μπορούν να μειώσουν την έμφυτη διαδικασία του οργανισμού για κυτταρική ανανέωση! Ετσι λοιπόν κάνετε δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Ακόμα κι έτσι κερδίζετε το παιχνίδι αλλά όχι όσο θα μπορούσατε. Γι’αυτό το λόγο επί 25 χρόνια μελετάω αυτό το πρόβλημα. Πως μπορούν τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα να ενεργούν ως αντιφλεγμονώδη, αλλά συγχρόνως να βοηθούν και στη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης; Αν καταφέρεις αυτά τα δύο, έχεις το ιερό δισκοπότηρο της ευεξίας! Μετά από 25 χρόνια έχουμε πλέον την απάντηση! Μια νέα γενιά πατενταρισμένων σούπερ ιχθυελαίων που ενισχύουν τα οφέλη των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων και συγχρόνως ρυθμίζουν τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης σε συνδυασμό με την αντιφλεγονωδη Διατροφική Ζώνη. Τώρα έχετε πλέον τα εφόδια για ν’αποκτήσετε ευεξία!

OMEGA-3 RX ENERZONA | ΠΟΣΙΜΟ ΥΓΡΟ
ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
• Μοριακά απεσταγμένο για υψηλή καθαρότητα
• Πλούσιο σε λιπαρά οξέα EPA & DHA  
Για κάθε 1000mg ιχθυελαίου τα 750mg είναι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εκ των οποίων:
• EPA (Εισοσαπεντανοϊκό οξύ) 400mg
• DHA (Δοκοσοεξανοϊκό οξύ)200mg
• Λοιπά Ωμέγα-3 150mg
Διατίθεται σε συσκευασίες: 120 κάψουλες και σε υγρή μορφή 166,5 ml (5 φιαλίδια Χ )
Αριθμ. Έγκρισης ΕΟΦ: 24309/18-4-2005
OMEGA-3 RX ENERZONA | 120 CAPSULES

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ
“Η δύναμη του Holllywood έπεισε πολλούς να ακολουθήσουν το διατροφικό μου πρόγραμμα (βλέποντας εικόνες κομψών διασημοτήτων του Hollywood σε περιοδικά, να λένε ότι έχασαν βάρος και ομόρφηναν όταν μπήκαν στη Διατροφική Ζώνη). Στο Holllywood αν δεν φαίνεσαι ωραίος δεν παραμένεις για πολύ καιρό διασημότητα. Γι’αυτό στο Hollywood οι πιο δημοφιλείς λέξεις είναι Διατροφική Ζώνη“. Barry Sears Ph.D..

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι aniston-2.jpg
Τζένιφερ Ανιστον

ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ
Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν το νέο μοντέλο διατροφής, τη Διατροφική Ζώνη, με την οποία επιτυγχάνεται απώλεια βάρους και ταυτόχρονα είναι κατάλληλη και για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Οποιαδήποτε δίαιτα που περιορίζει τις θερμίδες θα έχει ως αποτέλεσμα αντίστοιχη απώλεια βάρους. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει και ως προς το ποιά είναι η πηγή αυτής της απώλειας βάρους. Η απώλεια βάρους μπορεί να προκληθεί και  από αφυδάτωση και από κανιβαλισμό της μυϊκής μάζας και των οργάνων (όπως οι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες δίαιτες), όπου φυσικά δεν έχει οφέλη για την υγεία. Μόνο όταν η απώλεια βάρους είναι από το αποθηκευμένο λίπος έχετε κερδίσει οφέλη για την υγεία. Εδώ, η Διατροφική Ζώνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ανώτερη από όλες τις άλλες δίαιτες στο κάψιμο του λίπους πιο γρήγορα. Έχει αποδειχθεί ότι αν ένα άτομο έχει υψηλή ινσουλίνη, τότε η Διατροφική Ζώνη είναι επίσης κορυφαία στην απώλεια βάρους. Μια πρόσφατη μελέτη από το New England Journal of Medicine  και η έρευνα Διογένης (DiOGenes – Diet, Obesity & Gene) της Ευρωπαικής Ένωσης για την παχυσαρκία, δείχνει ότι μια διατροφή παρόμοια με τη Διατροφική Ζώνη είναι ανώτερη από άλλες και είναι πιο δύσκολο μετά να ανακτηθεί το χαμένο βάρος. Αυτό πιθανώς προκλήθηκε από την αίσθηση κορεσμού που προκαλείται από τη Διατροφική Ζώνη σε σύγκριση με άλλες δίαιτες.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ
Κατά γενική ομολογία στην ερευνητική βιβλιογραφία η Διατροφική Ζώνη είναι ανώτερη για τη μείωση των κυτταρικών φλεγμονών. Δεδομένου ότι η κυτταρική φλεγμονή αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη χρόνια νόσο, τότε αυτό πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος οποιασδήποτε δίαιτας.

ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ
Η ειρωνεία είναι ότι η δίαιτα Ornish εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες διατροφές για τις καρδιακές παθήσεις, παρ’ότι τα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι είχαν θανατηφόρα εμφράγματα κάνοντας την δίαιτα Ornish σε σύγκριση με μία δίαιτα ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, οι δίαιτες με την ίδια ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους, όπως η Διατροφική Ζώνη έχει αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλη για την μείωση των καρδιαγγειακών νόσων, όπως και της χοληστερόλης και της ινσουλίνης.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Η πρώτη δημοσίευση που επικυρώνει τα οφέλη της δίαιτας της Ζώνης στη θεραπεία του διαβήτη εμφανίστηκε το 1998. Από τότε έχουν υπάρξει αρκετές άλλες μελέτες που δείχνουν την ικανότητα της σύνθεσης της διατροφικής ζώνης να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Το 2005, το Joslin Diabetes Research Center στο Harvard Medical School ανακοίνωσε νέες διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Αυτές οι διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές ήταν ουσιαστικά ίδιες με τη Διατροφική Ζώνη. Μελέτες που έχουν γίνει στο Κέντρο Έρευνας Διαβήτη Joslin μετά τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτας της Διατροφικής Ζώνης για τη μείωση του κινδύνου του διαβήτη. Αν η Διατροφική Ζώνη δεν συνιστάται για τα άτομα με διαβήτη, τότε κάποιος πρέπει να ενημερώσει το Χάρβαρντ.

ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η Διατροφική Ζώνη βασίζεται σε μια καμπύλη εξισορρόπησης ανάμεσα σε πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και σε χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου υδατάνθρακες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε σε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ότι στη Διατροφική Ζώνη παρέχονται μεγαλύτερες ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων) από οποιαδήποτε άλλη δίαιτα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
• Skov AR, Toubro S, Ronn B, Holm L, and Astrup A. “Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum fat reduced diet for the treatment of obesity.” Int J Obes Relat Metab Disord 23: 528-536 (1999) • Layman DK, Boileau RA, Erickson DJ, Painter JE, Shiue H, Sather C, and Christou DD. “A reduced ratio of dietary carbohydrate to protein improves body composition and blood lipid profiles during weight loss in adult women.” J Nutr 133: 411-417 (2003)
• Fontani G, Corradeschi F, Felici A, Alfatti F, Bugarini R, Fiaschi AI, Cerretani D, Montorfano G, Rizzo AM, and Berra B. “Blood profiles, body fat and mood state in healthy subjects on different diets supplemented with omega-3 polyunsaturated fatty acids.” Eur J Clin Invest 35: 499-507 (2005)
• Layman DK, Evans EM, Erickson D, Seyler J, Weber J, Bagshaw D, Griel A, Psota T, and Kris-Etherton P. “A moderate-protein diet produces sustained weight loss and long-term changes in body composition and blood lipids in obese adults.” J Nutr 139: 514-521 (2009)
• Ebbeling CB, Leidig MM, Feldman HA, Lovesky MM, and Ludwig DS. “Effects of a low-glycemic-load vs low-fat diet in obese young adults: a randomized trial.” JAMA 297: 2092-2102 (2007)
• Pittas AG, Das SK, Hajduk CL, Golden J, Saltzman E, Stark PC, Greenberg AS, and Roberts SB. “A low-glycemic-load diet facilitates greater weight loss in overweight adults with high insulin secretion but not in overweight adults with low insulin secretion in the CALERIE Trial.” Diabetes Care 28: 2939-2941 (2005)
• Larsen TM, Dalskov SM, van Baak M, Jebb SA, Papadaki A, Pfeiffer AF, Martinez JA, Handjieva-Darlenska T, Kunesova M, Pihlsgard M, Stender S, Holst C, Saris WH, and Astrup A. “Diets with high or low protein content and glycemic index for weight-loss maintenance.” N Engl J Med 363: 2102-2113 (2010) • Ludwig DS, Majzoub JA, Al-Zahrani A, Dallal GE, Blanco I, Roberts SB, Agus MS, Swain JF, Larson CL, and Eckert EA. “Dietary high-glycemic-index foods, overeating, and obesity.” Pediatrics 103: E26 (1999)
Agus MS, Swain JF, Larson CL, Eckert EA, and Ludwig DS. “Dietary composition and physiologic adaptations to energy restriction.” Am J Clin Nutr 71: 901-907 (2000)
• Pereira MA, Swain J, Goldfine AB, Rifai N, and Ludwig DS. “Effects of a low-glycemic-load diet on resting energy expenditure and heart disease risk factors during weight loss.” JAMA 292: 2482-2490 (2004)
• Pittas AG, Roberts SB, Das SK, Gilhooly CH, Saltzman E, Golden J, Stark PC, and Greenberg AS. “The effects of the dietary glycemic load on type 2 diabetes risk factors during weight loss.” Obesity 14: 2200-2209 (2006)
• Johnston CS, Tjonn SL, Swan PD, White A, Hutchins H, and Sears B. “Ketogenic low-carbohydrate diets have no metabolic advantage over nonketogenic low-carbohydrate diets.” Am J Clin Nutr 83: 1055-1061 (2006)
• Ornish D, Scherwitz LW, Billings JH, Brown SE, Gould KL, Merritt TA, Sparler S, Armstrong WT, Ports TA, Kirkeeide RL, Hogeboom C, and Brand RJ, “Intensive lifestyle changes for reversal of coronary heart disease.” JAMA 280: 2001-2007 (1998)
• Wolfe BM and Piche LA. “Replacement of carbohydrate by protein in a conventional-fat diet reduces cholesterol and triglyceride concentrations in healthy normolipidemic subjects.” Clin Invest Med 22: 140-1488 (1999)
• Dumesnil JG, Turgeon J, Tremblay A, Poirier P, Gilbert M, Gagnon L, St-Pierre S, Garneau C, Lemieux I, Pascot A, Bergeron J, and Despres JP. “Effect of a low-glycaemic index, low-fat, high-protein diet on the atherogenic metabolic risk profile of abdominally obese men.” Br J Nutr 86:557-568 (2001)
Markovic TP, Campbell LV, Balasubramanian S, Jenkins AB, Fleury AC, Simons LA, and Chisholm DJ. “Beneficial effect on average lipid levels from energy restriction and fat loss in obese individuals with or without type 2 diabetes.” Diabetes Care 21: 695-700 (1998)
Layman DK, Shiue H, Sather C, Erickson DJ, and Baum J. “Increased dietary protein modifies glucose and insulin homeostasis in adult women during weight loss.” J Nutr 133: 405-410 (2003)
• Gannon MC, Nuttall FQ, Saeed A, Jordan K, and Hoover H. “An increase in dietary protein improves the blood glucose response in persons with type 2 diabetes.” Am J Clin Nutr 78: 734-741 (2003)
• Nuttall FQ, Gannon MC, Saeed A, Jordan K, and Hoover H. “The metabolic response of subjects with type 2 diabetes to a high-protein, weight-maintenance diet.” J Clin Endocrinol Metab 2003 88: 3577-3583 (2003)
• Gannon MC and Nuttall FQ. “Control of blood glucose in type 2 diabetes without weight loss by modification of diet composition.” Nutr Metab (Lond) 3: 16 (2006)
Hamdy O and Carver C. “The Why WAIT program: improving clinical outcomes through weight management in type 2 diabetes.” Curr Diab Rep 8: 413-420 (2008)
• Gardner CD, Kim S, Bersamin A, Dopler-Nelson M, Otten J, Oelrich B, and Cherin R. “Micronutrient quality of weight-loss diets that focus on macronutrients: results from the A TO Z study.” Am J Clin Nutr 92: 304-312 (2010) • Smith JD, Hou T, Ludwig DS, Rimm EB, Willett WC, Hu FB, and Mozaffarian D. “Changes in intake of protein foods, carbohydrate amount and quality and long-term weight change.” Amer J Clin Nutr 101:doi 10:3945/ajcn (2015)
• Mozaffarian D, Hao T, Rimm EB, Willett WC, and Hu FB. “Changes in diet and lifestyle and long-term weight gain in women and men.” N Engl J Med 364:2392-2404 (2011)
• Dr. B. Sears <<Η Διατροφική Ζώνη>> Regan Books. New York, NY (1995)
• Ludwig DS, Majzoub JA, Al-Zahrani A, Dallal GE, Blanco I, and Roberts SB. “High-glycemic-index foods, overeating, and obesity.” Pediatrics 103:E26 (1999)
• Sears B. The Anti-Inflammation Zone. Regan Books. New York, NY (2005)

Shares