fbpx

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ!

Το ελαιόλαδο είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφής

Έρευνες έδειξαν ότι άτομα που αρχίζουν μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, όσπρια και λαχανικά (η γνωστή μεσογειακή δίαιτα) μετά από 2-4 χρόνια διατρέχουν κατά 50% λιγότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή! Το ποιοτικό ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης στο αίμα.

Επιστήμη και ελαιόλαδο

Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη άρχισε να ερευνά και να μαθαίνει την πραγματική αξία του ελαιολάδου! Το ελαιόλαδο, είναι πλέον γνωστό ότι, αποτρέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και αποτρέπει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή των κυττάρων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Τι πίστευαν οι Αρχαίοι Ελληνες

Οι μεγάλοι γιατροί της αρχαιότητας όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός πίστευαν στην ευεργετική επίδραση του ελαιολάδου στην υγεία του ανθρώπου. Με εξαίρετο άρωμα, μοναδική γεύση και μεγάλη θρεπτική και διατροφική αξία, αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής του ανθρώπου, αφού το 95% περίπου του βάρους του είναι λιπαρά οξέα από τα οποία το 70 – 80% μονοακόρεστα και 10% περίπου πολυακόρεστα, μία σχέση που μοιάζει με αυτή του μητρικού γάλακτος!

Παιδιατρική και Γεροντολογία

Η Παιδιατρική θεωρεί το Ελαιόλαδο παράγοντα ισορροπίας του μεταβολισμού και της ανάπτυξης του εγκεφάλου και οστών! Η Γεροντολογία το θεωρεί απαραίτητο στην διατροφή των ηλικιωμένων λόγω της βιταμίνης Ε, η οποία επιβραδύνει τη γήρανση!

Κριτήρια ποιότητας

Η ποιότητα του ελαιολάδου επηρεάζεται σημαντικά από πληθώρα παραγόντων που είναι δυνατόν να επιδρούν ακόμα και κατά το στάδιο ανάπτυξης του καρπού, κατά την επαφή του με παράσιτα, μικροαοργανισμούς, υγρασία, οξυγόνο, έντονο φως, θερμοκρασία και προσδιορίζεται με τη μέτρηση ορισμένων φυσικοχημικών παραμέτρων όπως η οξύτητα, ο αριθμός υπεροξειδίων και η απορρόφηση στο υπεριώδες (Κ270/Κ232/ΔΚ). Για τα παρθένα ελαιόλαδα στα κριτήρια ποιότητας περιλαμβάνεται και η οργανοληπτική αξιολόγηση με θετικές ιδιότητες όπως φρουτώδες, πικρό, πικάντικο και αρνητικές όπως ατροχάδο/μούργα, μουχλιασμένο, νοτισμένο, κρασώδες/ξυδάτο/όξινο/ξινό, μεταλλικό, ταγγό, ψημμένο ή καμμένο, άχυρο/ξύλο, χονδροειδές, λιπαντικά, απόνερα, άλμη, σπάρτο, χωματίλα, σκουλήκι, αγγούρι, υγρό ξύλο.

Προτιμήστε μόνο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας

Αφού το ελαιόλαδο είναι τόσο πολύτιμη τροφή, επιλέξτε το προσεκτικά. Προτιμήστε να καταναλώνετε ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, οργανικής καλλιέργειας που λαμβάνεται από τον καρπό της ελιάς μόνο με μηχανικές μεθόδους και άλλες φυσικές επεξεργασίες, σε συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου, και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμμία άλλη επεξεργασία πλην της πλύσης, της μετάγγισης, της φυγοκέντρισης και της διήθισης.

Διαθέτουμε Ελληνικό Ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο, ΜΟΝΟ ψυχρής εξαγωγής, υψηλής ποιότητας
Για την εξαγωγή του ακολουθείται μέθοδος ψυχρής έκθλιψης και φυσικής μεθόδου φιλτραρίσματος με καθίζηση. Διακρίνεται για τα ελαφρώς φρουτώδη αρώματα με ισορροπημένη γεύση και οξύτητα έως 0.8%. Διατίθεται σε μεταλλικά δοχεία των 5 Λίτρων και σε γυάλινα μπουκάλια του 1 Λίτρου.

Διαθέτουμε και Ελληνικό αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας
Το Ελληνικό αγουρέλαιο προέρχεται από άγουρες πράσινες ελιές οι οποίες συλλέγονται και ελαιοποιούνται στην έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου. Εχει πολύ χαμηλή οξύτητα (συνήθως 0,5%), πλούσιο φρουτώδες άρωμα και έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά!
Το Ελληνικό αγουρέλαιο που θα βρείτε στα καταστήματά μας  είναι ένα λάδι  ανώτερης ποιότητας, αφού εξάγεται από τις καλύτερες άγουρες ελιές, που συλλέγονται πρώϊμα και ελαιοποιούνται άμεσα.
Το Ελληνικό αγουρέλαιο που σας διαθέτουμε συνδυάζει την ανώτερη γεύση με την υψηλή βιολογική αξία!

Shares