Ζείδωρος → Διαδικτυακός Πολυχώρος Ποιότητας Ζωής και Πολιτισμού

 Ζείδωρος   |   Ποιότητα   Ζωής,   Πολιτισμός   και   Κουλτούρα

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ 1700Χ58

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 202313 Περιφέρειες, 74 Περιφερειακές Ενότητες και 332 Δήμοι με χιλιάδες γραφικά χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις.. Η καινοτόμος δράση μας, για την ανάδειξη και προβολή του φυσικού, πολιτιστικού και ιστορικού κάλλους της Ελλάδας. Με στόχο το συλλογικό όφελος..  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ 1700Χ58

PEIRAIAS-KAI-REMPETIKO-EISAGOGIKO-ISTOSELIDAS-ZEIDOROS(1685X495)Ετσι, σε αυτά τα πλαίσια, θα γεννηθεί ο τύπος του μάγκα και αυτή η πόλη θα γίνει η πρωτεύουσα της ρεμπέτικης κοινότητας, τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ 1700Χ58

DIACHORISTIKO-BLUE

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε προϊόντα ποιότητας, όπως, συμπληρώματα διατροφής, Ελληνικά προϊόντα, φυτικές πρωτεΐνες (αρακά, αμυγδάλου, ρυζιού, κάνναβης, φάβας καθώς και συνθέσεις αυτών), καφέ και πράσινο τσαϊ με Ganoderma Lucidum ή Reishi ή Lingzhi (καταναλώνεται στιγμιαίος ζεστός ή κρύος φραπέ), προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά με Γανόδερμα, πολλά γνωστά ανά τον κόσμο βότανα σε μορφή συμπληρωμάτων, κ.α.).
Η πλοήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι εύκολη και ευχάριστη. Για το κάθε προϊόν έχουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες κάτω από την περιγραφή του.
Παρακάτω θα δείτε αρκετά προϊόντα. Για να δείτε όλα τα προϊόντα επιλέξτε από το κεντρικό μενού ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Από το μενού μπορείτε επίσης τοποθετώντας τον κέρσορα πάνω στη λέξη ΠΡΟΪΟΝΤΑ να επιλέξετε κατηγορία προϊόντων. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα υπόλοιπα υπομενού..

Ζείδωρος | Επιχειρηματική καινοτομία, κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία, πολιτισμός και κουλτούρα.. με στόχο το συλλογικό όφελος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑΤην αγκαλιάζει η θάλασσα του Ιονίου από τη μια και ο Μεσσηνιακός Κόλπος απ’ την άλλη. Η θάλασσα λάξεψε τους βράχους και δούλεψε τις ακτές,  δημιουργώντας ονειρικές  παραλίες, μικρούς όρμους, γραφικούς κολπίσκους. Εκει χτίστηκαν κάστρα και χωριά με νησιωτική όψη, πολιτείες και οικισμοί, λιμάνια και ψαροχώρια..
Η αντίθεση και η εναλλαγή είναι οι λέξεις – κλειδιά στην προσπάθεια περιγραφής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που αποπνέει την αύρα της θάλασσας και το μυρωμένο αέρα του βουνού.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
NOMOS-EVRYTANIAS-EKSOFYLLOΟι αρχαίοι Ευρυτάνες κατοικούσαν την τραχειά ορεινή περιοχή της Βόρειας Αιτωλίας και εθεωρούντο ως ο ισχυρότερος από τους Αιτωλικούς λαούς. Γύρω τους ζούσαν οι Απεραντοί, οι Οφιονείς, οι Θεστιείς, οι Δόλοπες, οι Αινιάνες και οι Ακαρνάνες. Η ονομασία της περιοχής οφείλεται μάλλον στον μυθικό ήρωα Εύρυτο, ο οποίος βασίλευε στην πόλη Οιχαλία, που είχε κτίσει ο Μελανεύς, βασιλιάς των Δρυόπων. Νομός Ευρυτανίας.. συναρπαστική ιστορία, απερίγραπτη φυσική ομορφιά.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ή νομός Ρεθύμνης είναι μία από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, στην Περιφέρεια Κρήτης, με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, πολιτιστική παράδοση και ιστορία χιλιετιών.
Πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνης είναι το ιστορικό Ρέθυμνο, το οποίο υπήρξε μεγάλος οικισμός από το 5ο αιώνα π.Χ., καθώς σχετίζεται με την αρχαία Μινωική πόλη-κράτος “Ρίθυμνα”, από την οποία πήρε και το όνομά του.
Στον ιστορικό νομό Ρεθύμνης και στην ευρύτερη περιοχή του, συναντά κανείς όμορφα χωριά και κωμοπόλεις, αμμουδερές παραλίες, σύγχρονα τουριστικά θέρετρα, πολλά αξιοθέατα όπως Βυζαντινές εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, Βυζαντινά, Ενετικά και Οθωμανικά μνημεία κ.α..  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί την μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα (και νομό) της Ελλάδας σε έκταση. Πρωτεύουσά  της είναι η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο το Αγρίνιο. Άλλες σημαντικές πόλεις και κωμοπόλεις είναι η Ναύπακτος, το Αιτωλικό, η Αμφιλοχία, η Βόνιτσα, ο Αστακός το Θέρμο κ.α.. Η περιοχή είναι συνδεδεμένη από το 2004 με την Πελοπόννησο μέσω της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί, στην ίδια περιοχή η σύνδεση με πορθμείο. Επίσης στο βορειοδυτικό άκρο της συνδέεται με πλωτή γέφυρα με το νησί της Λευκάδας, ενώ μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου, συνδέεται με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας..  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ 1200Χ848Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη στην Μακεδονία και στη Βόρεια Ελλάδα. Διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ταυτίζεται με τον π. Νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος από το 2011 αποτελεί τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Θεσσαλονίκη.
Σημαντικό στοιχείο για την ιστορία της αρχαίας Θεσσαλονίκης αποτελεί η ενεπίγραφη μαρμάρινη βάση, που βρέθηκε στη Ρωμαϊκή αγορά της πόλης. Πρόκειται για τμήμα βάθρου με αγάλματα της οικογένειας του Φιλίππου Β΄, που είχαν στηθεί εκεί το 2ο αι. μ.Χ.. Ένα από αυτά, σύμφωνα με την επιγραφή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΝ, εικόνιζε την Θεσσαλονίκη, κόρη του Φιλίππου και γυναίκα του Κασσάνδρου, που έδωσε το όνομά της στην πόλη.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AFOI-TSILIMPONI-OE-EIKONA-GIA-KENTRIKO-AFIEROMA-ELLADAS

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η γη του μύθου και του ονείρου! Βουνά πανύψηλα, φαράγγια επιβλητικά, κατάφυτα από μια πολυποίκιλη βλάστηση, συνθέτουν εξαιρετικής ομορφιάς τοπία. Αλλού άγρια και γυμνή, αλλού δασωμένη η φύση του Ηρακλείου, προσφέρει άπειρες εκπλήξεις στους επισκέπτες της. Χωριά μοναστήρια, ξερολιθιές, σκαρφαλωμένα στα βουνά κάστρα και ξωκλήσια, αρχαιότητες, όλα μάρτυρες μια ανόθευτης ακόμα από τον σύγχρονο πολιτισμό ζωής..
Αυτός ο ευλογημένος τόπος, εκτός από τα πολύτιμα αυτά αγαθά που η φύση και η ιστορία του διαθέτει, προσφέρει στους ταξιδιώτες και μια άλλη μεγάλη πρόκληση: τους ανθρώπους του, που η κρητική φιλοξενία τους επιβεβαιώνει, ότι οι γνησιότεροι απόγονοι του Ξένιου Δία, κατοικούν ακόμα και σήμερα σε αυτό το νησί.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ (850Χ601) Η Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής μεταρρύθμισης με το πρόγραμμα Καλλικράτης και ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Περιλαμβάνει μέρος των νησιών του Συμπλέγματος Δωδεκανήσου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδας, κοντά στα δυτικά παράλια της Τουρκίας και είναι μία από τις ακριτικές Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας. Περιλαμβάνει  τους εξής πέντε Δήμους: Ρόδου με έδρα τη Ρόδο, Μεγίστης με έδρα το Καστελλόριζο, Σύμης με έδρα τη Σύμη, Τήλου με έδρα το Μεγάλο Χωριό και Χάλκης με έδρα τη Χάλκη.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

DES-RODA-KENTRIKI-EIKONA-1200X375

TRIKALA-I-POLIS-TIS-ARCHAIAS-TRIKKIS-KAI-TOU-ASKLIPIOU Ο νομός Τρικάλων κατοικείται από τα πανάρχαια χρόνια. Η πρωτεύουσά του τα Τρίκαλα συνδέεται με θεότητες της ιατρικής, όπως η νύμφη Τρίκκη, προστάτιδα της υγείας και της ιατρικής, η οποία γεννήθηκε στις όχθες του ποταμού Ληθαίου και έδωσε το όνομά της στην πόλη.
Εδώ στα Τρίκαλα έζησε ο γιατρός Ασκληπιός, ο οποίος ήταν και βασιλιάς της πόλης και σήμερα αποτελεί το έμβλημα του Δήμου Τρικκαίων.
Η Τρίκκη πήρε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο μαζί με την Οιχαλία και την Ιθώμη με τριάντα και πλέον πλοία, με ηγέτες τα παιδιά του Ασκληπιού, Μαχάων και Ποδαλείριος, που ήταν ξακουστοί γιατροί επίσης.
Σπουδαίες πόλεις κατά την αρχαιότητα ήταν η Τρίκκη (σημερινά Τρίκαλα), το Αιγίνιον (σημερινή Καλαμπάκα), η Πόρτα Νικόλα (σημερινή Πύλη) κ.α..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

IOANNINA-CHORIA-KAI-POLEIS-EKSOFYLLO

Tα Ιωάννινα ή Γιάννενα, είναι η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Μεταξύ των πολυποικίλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής ξεχωριστή θέση κατέχει η λίμνη Παμβώτιδα με το πανέμορφο νησάκι, που παράκειται της πόλης. Οκτώ δήμοι με δεκάδες χωριά συγκροτούν την ΠΕ Ιωαννίνων, τον νομό των ευεργετών, στη Βορειοδυτική πλευρά της χώρας, με τις πανέμορφες γραφικές γωνιές, τα ψηλά βουνά τα γάργαρα νερά, τα κάστρα, τα σπήλαια, τα φαράγγια, τα πέτρινα γεφύρια, τα ξακουστό μαντείο, και τα πολλά Βυζαντινά Μοναστήρια.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΑΝΙΑ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣΗ περιοχή των Χανίων κατοικείται από την πρωτομινωική περίοδο (3650 π.Χ.). Σύμφωνα με την παράδοση, η αρχαία Κυδωνία ιδρύθηκε κατά τα προϊστορικά χρόνια από τον Κύδωνα, γιο του Ερμή -ή κατά άλλους γιο του Απόλλωνα- και της νύμφης Ακακαλλίδας, κόρης του Μίνωα.
Ο λόφος Καστέλι, πάνω από το παλιό λιμάνι, αποτέλεσε το σημείο του πρώτου οικισμού, ο οποίος εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε συνδυάζοντας τη γεωργία με το εμπόριο και τη ναυτιλία. Στην Οδύσσεια του Ομήρου οι Κύδωνες αναφέρονται ως μία από τις πέντε Κρητικές φυλές, ενώ η Κυδωνία θεωρείται από το Στράβωνα ως η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο νησί..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ (850Χ601)

Η Μύκονος, το μικρό Κυκλαδίτικο νησί των ανέμων, με την χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική των κτιρίων του, το κυρίαρχο λευκό τους χρώμα και την ψαριά πέτρα, με τα στενά σοκάκια, τα γραφικά μαγαζιά, αλλά και την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του, είναι αναμφισβήτητα σημείο παγκόσμιας αναφοράς και σημαντικός τουριστικός προορισμός. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. Σήμερα η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη.
Οι χρυσές αμμουδιές του με τα πεντακάθαρα νερά που τα καίει ασταμάτητα ο λαμπερός ήλιος, μαγνητίζουν τους επισκέπτες και τους προσκαλούν σε αξέχαστες εμπειρίες, αφού αυτό το μαγευτικό νησί προσφέρεται για διακοπές χαλάρωσης αλλά και έντασης.
Η ιστορική Δήλος δίπλα της μαζί με τα υπόλοιπα νησάκια, συγκροτούν σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αγαίου, η οποία δίνει το δικό της δυναμικό πολιτισμικό στίγμα, καταμεσής του καταγάλανου Αιγαίου πελάγους.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

PERIFEREIAKI-ENOTITA-MAGNISIAS(1200X848)Η Μαγνησία είναι η γη των Κενταύρων και των Αργοναυτών. Η χερσαία Μαγνησία περιλαμβάνει τον Βόλο (μια σύγχρονη πόλη κοιτίδα ιστορίας και πολιτισμού), το Πήλιο (μία δασωμένη περιοχή πράσινη αγκαλιά), τον Αλμυρό (που είναι δυναμική συνέχεια της αρχαίας Αλου)τη Νέα Αγχίαλο (χτισμένη στα θεμέλια των αρχαίων Φθιώτιδων-Θηβών)το Βελεστίνο (η πατρίδα του Ρήγα Φεραίου), το όμορφο ακρογιάλι του Παγασητικού με τους αμπελώνες των εκλεκτών κρασιών, την Πορταριά (ένας τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), το νεολιθικό και το Μυκηναϊκό Διμήνι (αρχαιολογικός τόπος παγκοσμίου ενδιαφέροντος), τη Νέα Ιωνία (ένας τόπος που συνδέεται άμεσα με την Μικρασιατική καταστροφή), τη Σούρπη, τις Νηές.. και άλλους ιστορικούς – μαγευτικούς τόπους, που την καθιστούν έναν προορισμό με πολλές και ξεχωριστές τουριστικές διαδρομές, όλες τις εποχές του χρόνου.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

DIACHORISTIKO-PRASINO

Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΗ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, περιοχή της σημερινής Δυτικής Μακεδονίας, η οποία καταλαμβάνει τη Βορειοδυτική γωνία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, αποτελεί μέρος της πανάρχαιας κοιτίδας των Μακεδόνων.
Δύο από τους σημαντικότερους Στρατηγούς – Σωματοφύλακες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Πτολεμαίος ο Λάγου (αγαπημένος μαθητής του Αριστοτέλη), που αργότερα ανακηρύχθηκε Βασιλιάς της Αιγύπτου ως Πτολεμαίος Α’ Σωτήρ (Λάγος), και ο Αριστόνους, ήταν από την Κοζάνη (Εορδαία).
Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι ένας ευλογημένος τόπος απερίγραπτου φυσικού και πολιτιστικού κάλλους, που η λαμπρή του ιστορία ανάγεται στα βάθη των αιώνων.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EUROTAXI ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

PERIFEREIAKI-ENOTITA-EVROU-EKSOFYLLO-1200X848Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου είναι μία από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας και είναι το φυσικό σύνορο της χώρας στα βόρεια με τη Βουλγαρία και στα Ανατολικά με την Τουρκία. Αποτελεί το ένα από τα τρία τριεθνή σημεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Δυτικά συνορεύει με την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού, και στα νότια βρέχεται από το Θρακικό πέλαγος.
Ο νομός Εβρου είναι ιστορικά ένα ιδιαίτερα ζωντανό κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού και ένας τόπος κομβικής σημασίας για την Ελλάδα, που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KTEL-EVROU-EIKONA-KENTRIKOU-ELLADAS

DIACHORISTIKO-BLUE

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ (850Χ601)Οπως γράφει o Αυστριακός κλασικός φιλόλογος και Ελληνιστής Άλμπιν Λέσκυ στο βιβλίο του «Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας”, “Οι θρύλοι προϋποθέτουν ερείπια” και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εκαντοντάδες χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν όλο χρόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για να μάθουν από κοντά για την ιστορία της, να θαυμάσουν τα αξιοθέατά της, να εξερευνήσουν τα βουνά της, να απολαύσουν το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται γύρω της και να κολυμπήσουν στις βραβευμένες παραλίες της. Η Κρητική ζεστή φιλοξενία επίσης, παγκόσμια γνωστή, είναι ένας ακόμα λόγος που προσελκύει επισκέπτες από όλα τα μέρη της Γης.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

DIACHORISTIKO-BLUE
ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (768Χ361)

ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ (850Χ601)Η Φωκίδα είναι γεωγραφική περιοχή και Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η οικονομία της βασίζεται στην καλλιέργεια της ελιάς, στον βωξίτη, τον τουρισμό, την παραγωγή μελιού, τις ιχθυοκαλλιέργειες, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία και την αλιεία. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νομού είναι η Άμφισσα, δεύτερη μεγαλύτερη η Ιτέα, ενώ άλλες σημαντικές κωμοπόλεις και χωριά είναι οι Δελφοί (Ιστορική Πρωτεύουσα) η Δεσφίνα, το Γαλαξίδι, το Λιδωρίκι, η Ερατεινή, το Ευπάλιο, η Σουβάλα η Γραβιά κ.α..
Η Φωκίδα παραδοσιακά είχε δύο επαρχίες, την Παρνασσίδα και τη Δωρίδα. Πλέον οι επαρχίες έχουν καταργηθεί ως διοικητική διαίρεση, αλλά οι δύο περιοχές διατηρούνται ως Δήμοι: ο δήμος Δελφών και ο δήμος Δωρίδας.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ktel-nomou-fokidas-ellada-eikona-profil

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ 1200Χ848Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι μία από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Εχει έκταση 2982,35 τ. χλμ. και πληθυσμό 174.430 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας είναι οι Σέρρες, δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Μακεδονίας και δέκατη της Ελλάδας, με 58.960 κατοίκους. Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ 1200X848ΗΜΑΘΙΑ → Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ημαθία ονομάζονταν από την αρχή η δίπλα στον Θερμαϊκό κόλπο πεδιάδα, όταν σχηματίσθηκε το Βασίλειο της Μακεδονίας.
Με το όνομα αυτό δηλωνόταν η περιοχή μεταξύ του Αλιάκμονα και του Λουδία, η οποία, επειδή υπήρξε ο πυρήνας του Βασιλείου, ονομάστηκε επίσης και Μακεδονία (Ηρόδοτος Ζ 127).
Η Ημαθία αυτή περιελάμβανε τις Αιγές (σημερινή Βεργίνα), αρχαία πρωτεύουσα και ιερή πόλη της Μακεδονίας, την πόλη Βέροια, το Κίτιον (σημ. Νάουσα) κ.ά.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ 850X601Όπως, και απ’όπου κι αν τη δούμε, η Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας, είναι ένα αγαπημένο κομμάτι της Ελλάδας ιδιαίτερου φυσικού, πολιτιστικού και ιστορικού κάλλους, που αξίζει να την επισκεφθούμε, οποιαδήποτε εποχή του έτους. Για να δείτε το αφιέρωμά μας για το Νομό Καρδίτσας, κάντε κλικ στην εικόνα.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΩΡΙΑ ΚΑΙΜ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ (850Χ601)Η Δράμα είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του Δήμου Δράμας και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας Ηδωνίδας με μακραίωνη ιστορία, καθώς ο τόπος κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το «Ύδραμα» – «Δύραμα», λόγω της αφθονίας των υδάτων που αναβλύζουν στην περιοχή. Είναι έδρα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος. Στην πόλη λαμβάνει χώρα ετησίως το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους».. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Shares